search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Καταδίκασαν πρώην Μις Τουρκία για προσβολή του Ερντογάν

31.05.2016 10:49
Καταδίκασαν πρώην Μις Τουρκία για προσβολή του Ερντογάν - Media

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε την πρώην Μις Τουρκία, σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή για προσβολή του προέδρου Ερντογάν.

 

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε την πρώην Μις Τουρκία, σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή για προσβολή του προέδρου Ερντογάν.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η 27χρονη καλλονή Merve Büyüksaraç, είναι ένοχη για προσβολή του προέδρου της χώρας γιατί ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ένα προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν.

Η Büyüksaraç, που ανακηρύχθηκε Μις Τουρκία το 2006 κρατήθηκε για ένα μικρό διάστημα μετά την ανάρτηση του ποιήματος στο λογαριασμό της στο Instagram το 2014.

Από το 2014 που ο Ερντογάν ανέλαβε την προεδρία της χώρας έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερες από 2000 υποθέσεις προσβολής του προέδρου με βάση ένα νόμο που πολύ σπάνια έκαναν χρήση πριν τον Ερντογάν.

Αυτές οι δίκες έχουν βαθύνει την ανησυχία για τον περιορισμό των ελευθεριών σε μία χώρα που κάποτε θεωρούνταν το μοντέλο της μουσουλμανικής δημοκρατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:43