search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:30
MENU CLOSE

Αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών για τις offshore

31.05.2016 11:24
Αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών για τις offshore - Media

Αντιδράσεις και στους κυβερνητικούς κύκλους προκάλεσε η διάταξη για τη συμμετοχή υπουργών σε offshore εταιρείες.

 

Αντιδράσεις και στους κυβερνητικούς κύκλους προκάλεσε η διάταξη για τη συμμετοχή υπουργών σε offshore εταιρείες.

Μπαλάφας: Η κυβέρνηση έπρεπε να προσέξει περισσότερο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, σχολίασε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Οφσάιντ με τις off shore» σε εκπομπή του Star:

«Ίσως χρειάζεται μία ρύθμιση για να αρθεί η παρεξήγηση, διότι δεν υπάρχει θέμα επί της ουσίας. Δεν νοείται Έλληνας πατριώτης, δεν με ενδιαφέρει αν είναι πολιτικός ή όχι, που σε αυτή τη φάση προσπαθεί με διάφορα τέτοια κόλπα και τέτοιες ενέργειες, έστω και αν τυπικά είναι νόμιμες, να βγάλει χρήματα έξω για να μην υποστεί τις όποιες επιβαρύνσεις».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «η πρόθεση δεν ήταν να διευκολύνεται κανείς να πάει σε εξωχώριες εταιρίες, αλλά στο πλαίσιο μίας αντίληψης που έχουν οι Ευρωπαίοι για τον ανταγωνισμό να μην εμποδίζεται κάποιος να έχει τη δυνατότητα να κινηθεί και να βγάλει χρήματα προς τα έξω. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο. Το θεωρώ ανήθικο πολιτικά για όποιον ασκεί αξίωμα. Αν υπήρχαν τέτοιοι θα ήταν πολύ χρήσιμο να βγουν στη σέντρα. Να ανακοινώσουν ποιοι είναι αυτοί».

Τέλος, σε ερώτηση αν πρόκειται για λάθος της κυβέρνησης, ο Γιάννης Μπαλάφας απάντησε: «Έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο. Ακόμα  και ο τρόπος που είναι διατυπωμένο δημιουργεί εσφαλμένη εντύπωση». 

Φάμελλος: Καλύψαμε τα νομικά κενά της προηγούμενης περιόδου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επεσήμανε στον Real Fm ότι η διάταξη για τις offshore αποκατέστησε το νομικό κενό που υπήρχε την προηγούμενη περίοδο.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Δυστυχώς, υπήρχαν σοβαρά νομικά κενά, που με μαθηματικό τρόπο οδηγούσαν σε ατιμωρησία, στο προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο είχε διατυπώσει, γενικώς, τη μη συμμετοχή στις εξωχώριες».

Επιπλέον, ο Σ. Φάμελλος δήλωσε: «Όμως, πουθενά δεν οριζόταν ποιες ήταν οι εξωχώριες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε, αν θέλετε, ευθύνη. Να μην υπάρχει έλεγχος, να μην υπάρχει τιμωρία. Δυστυχώς, είχαν απαλλαγεί πολιτικά πρόσωπα εξαιτίας αυτού του κενού, και το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις παρατηρήσεις των διεθνών φορέων, ήταν να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι εξωχώριες, να διευκρινίσουμε πως ακριβώς γίνεται ο έλεγχος και αν δώσουμε εξουσία στον εισαγγελέα. Διότι, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα, δυστυχώς, δεν είχαν καλύψει τη χώρα».

Τέλος, κατέληξε ότι «καλύψαμε τώρα, κατ΄αρχήν, τα νομικά κενά της προηγούμενης περιόδου που αντιστοιχούν στα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που σχίζουν τα ιμάτια τους, αλλά είχαν αφήσει κενά».

Παπαχριστόπουλος για offshore: Συγγνώμη, δεν το πήρα χαμπάρι

«Συγγνώμη» ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος για την ψήφο του στη διάταξη για τη συμμετοχή υπουργών σε offshore εταιρείες, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στα Παραπολιτικά 90,1.

Ειδικότερα, ο Θ. Παπαχριστόπουλος απολογήθηκε, λέγοντας ότι «δεν το πήρε χαμπάρι» και ζήτησε την απόσυρση της εν λόγω διάταξης.

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε: «Κάνω την αυτοκριτική μου δημόσια. Δεν το πήρα χαμπάρι. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε αντιταχθεί από την αρχή στο ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί αυτή η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο. Δεν είχε κανένα λόγο να κρυφτεί και μην έχει αναδείξει αυτό το θέμα».

Προβληματισμός στο Μαξίμου

Το θέμα προβλημάτισε το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο δεν συζητήθηκε στις χθεσινές συσκέψεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να περιλαμβάνεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της ΠΓ, αφού μέχρι και η εφημερίδα «Αυγή» πήρε θέση με τον πρωτοσέλιδο τίτλο της «Οφσάιντ με τις off shore».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:30