search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:16
MENU CLOSE

Βαρύ το κλίμα στο MEGA – Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων

31.05.2016 18:11
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ προς τράπεζες: Ξεμπλοκάρετε τους λογαριασμούς του Mega - Media

Διατηρείται το βαρύ κλίμα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Διατηρείται το βαρύ κλίμα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού θα πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουνίου έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, η Ένωση Συντακτών, σε ανακοίνωσή της διαπιστώνει πως «είναι πια ολοφάνερο ότι εργοδότες και κυβέρνηση επιμένουν εδώ και δυόμιση μήνες, να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους του MEGA. Οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. επιδιώκουν να αγοράσουν επιχειρηματικό χρόνο, ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες, αλλά και της προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ η κυβέρνηση παίζει στην πλάτη των εργαζομένων και θέλει να δείξει ότι, δήθεν, «τακτοποιεί» τους λογαριασμούς της με την διαπλοκή».

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ένωση Συντακτών αξιώνει από τους ιδιοκτήτες του MEGA, «αλλά και την κυβέρνηση», να σεβαστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, ενώ καταδικάζει και «κάθε προσπάθεια ανθρωποφαγίας και απαξίωσης, που επιχειρούν κάποιοι με στόχο τους εργαζόμενους στο MEGA».

«Μόνο οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι η εγγύηση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Η απεργία έρχεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καθότι χθες πραγματοποιήθηκε τετράωρη στάση εργασίας από τις 18:00 έως τις 22:00, ενώ στη στάση εργασίας μετείχαν μέχρι τις 01:00 και οι τεχνικοί του καναλιού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:15