search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:56
MENU CLOSE

Δεν θα έπρεπε να σκοτώσουν τον γορίλα, λένε ειδικοί επιστήμονες

01.06.2016 07:03
Πανικός στο Λονδίνο: Απέδρασε γορίλας από τον ζωολογικό κήπο (Photos + Video) - Media

 

Συνεχίζεται η διαμάχη για την θανάτωση του σπάνιου γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι των ΗΠΑ μετά από την είσοδο στο χώρο που κρατούνταν ενός μικρού παιδιού.

 

Συνεχίζεται η διαμάχη για την θανάτωση του σπάνιου γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι των ΗΠΑ μετά από την είσοδο στο χώρο που κρατούνταν ενός μικρού παιδιού.

Ειδικοί επιστήμονες στη συμπεριφορά των ζώων αναρωτιούνται γιατί έπρεπε οι φύλακες να σκοτώσουν τον Harambe, που ανήκει σε σπάνιο είδος γορίλα. Η απόφαση του ζωολογικού κήπου έχει προκαλέσει οργή και παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, οι επιστήμονες επιμένουν ότι υπήρχε εναλλακτική.

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι τα ηρεμιστικά βέλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για να υπνωτίζουν μεγάλα ζώα και θα μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να έχουν σωθεί και οι δύο ζωές.

Η Melissa Bateson, καθηγήτρια συμπεριφοράς των ζώων, στο πανεπιστήμιο του Newcastle, είπε ότι οι γορίλες είναι οι πιο στενοί συγγενείς των ανθρώπων και όπως οι χιμπατζήδες είναι πολύ περίπλοκα ζώα. « Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, γιατί δεν τους έριξαν ηρεμιστικό, νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να κάνουν» είπε στον Independent.

«Έχουμε δει ζώα να τα χτυπούν με ηρεμιστικά και πέφτουν κάτω πολύ-πολύ γρήγορα. Ένα θέμα είναι ότι το ζώο είχε μπερδευτεί και ίσως αυτό ανησύχησε τους υπεύθυνους του κήπου». Οι οποίοι όπως πρόσθεσε έχουν μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι ένα παιδί κατάφερε να μπει στο χώρο που βρισκόταν ο γορίλας. Η καθηγήτρια είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσει ένα τέτοιο ζώο ακόμη και αν έχει εξοικειωθεί με τους ανθρώπους.

Η Gisela Kaplan, ειδική στην συμπεριφορά των ζώων στο πανεπιστήμιο New England, είπε ότι οι γορίλες δεν είναι γνωστοί για βία κατά των ανθρώπων ή δεν σκοτώνουν ανθρώπους. «Ο γορίλας θα μπορούσα να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα ανυπεράσπιστο μικρό παιδί είπε η καθηγήτρια στην Daily Telegraph.

Συνήθως αυτά τα ζώα δεν επιτίθενται, δεν είναι επιθετικά και είμαι σίγουρη ότι εάν το παιδί ήταν στη φύση δεν θα το είχαν σκοτώσει οι γορίλες».
Ένα βίντεο δείχνει τον Harambe, ταυτόχρονα να επιχειρεί να βοηθήσει το παιδί αλλά και να πανικοβάλλεται και να τραβάει το παιδί στη γωνία.

 

Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τους κανόνες ασφάλειας του ζωολογικού κήπου είπε ότι τα φράγματα είναι ασφαλή και ξεπερνούν κάθε απαιτούμενο πρωτόκολλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:55