search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:33
MENU CLOSE

Ποινική έρευνα για την θανάτωση του γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι

01.06.2016 10:09
Ποινική έρευνα για την θανάτωση του γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι - Media

Ποινική έρευνα ξεκίνησε μετά την οργή που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως για την θανάτωση του σπάνιου γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι μετά την πτώση ενός μικρού αγοριού στο χώρο που κρατούταν ο γορίλας.

 

Ποινική έρευνα ξεκίνησε μετά την οργή που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως για τη θανάτωση του σπάνιου γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι μετά την πτώση ενός μικρού αγοριού στο χώρο που κρατούταν ο γορίλας.

Η αστυνομία της πόλης είπε ότι η έρευνα θα εστιάσει στις ενέργειες των γονιών του παιδιού που οδήγησε στην θανάτωση του Harambe, του 204 κιλών γορίλα, από τους φύλακες του κήπου.

Η έρευνα δεν αφορά τον ζωολογικό κήπο ή τις διαδικασίες ασφαλείας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο CNN ότι θα ξαναδουν το υλικό και θα αποφασίσουν εάν θα αποδοθούν κατηγορίες σε συνεργασία με το γραφείο του εισαγγελέα.

Αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ότι το αγόρι ήταν με τη μητέρα του και είχε εκφράσει την επιθυμία να μπει στο χώρο που βρισκόταν ο γορίλας, σκαρφάλωσε το φράχτη τους σχεδόν ενός μέτρου και έπεσε στο χώρο που βρισκόταν ο γορίλας από ύψος περίπου 4,5 μέτρων.

Οι φύλακες του κήπου για να σώσουν το αγόρι πυροβόλησαν και σκότωσαν το γορίλα, θεωρώντας ότι αυτή είναι η πιο σωστή λύση για να σωθεί το αγόρι, από τη στιγμή που ο γορίλας τον έσυρε βίαια στο έδαφος.

Η επιλογή των φυλάκων του κήπου να σκοτώσουν τον γορίλα αντί να τον υπνώσουν με ηρεμιστικά βέλη, έχει προκαλέσει παγκόσμια οργή με κάποιους να κατηγορούν τους γονείς του παιδιού ότι δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή.

Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν καταθέσει νομικά αιτήματα κατά του ζωολογικού κήπου και ζητάν να επιβληθεί πρόστιμο καθώς η δυνατότητα ενός παιδιού να περάσει το φράγμα και να πέσει στο χώρο που βρισκόταν ο γορίλας είναι μία απόδειξη ότι ο ζωολογικός κήπος δεν είχε εφαρμόσει τα σωστά μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια ώρα οι διαδικτυακές αιτήσεις που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του Harabe έχει ήδη περισσότερες από 420.000 υπογραφές.

Ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι ήταν από τους πρώτους που έβγαλαν τα ζώα από τα κλουβιά σε μια προσπάθεια να είναι πιο ρεαλιστική η έκθεσή τους στο κοινό.

Ταυτόχρονα με την έρευνα της αστυνομίας του Σινσινάτι, θα υπάρξει και ομοσπονδιακή έρευνα για το θέμα, αλλά ο διευθυντής του κήπου επιμένει ότι η έκθεση είναι ασφαλής και τα φράγματα επίσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μπήκε στο χώρο που βρίσκονται γορίλες από το 1978 και υπήρξε και επιθεώρηση πριν από δύο μήνες για τις συνθήκες ασφάλειας στον κήπο. Επίσης ο διευθυντής του κήπου, είπε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική καθώς τα ηρεμιστικά θα αργούσαν να λειτουργήσουν.

Πηγή: independent 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:32