search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Νέο βίντεο δείχνει τον γορίλα να προστατεύει το αγοράκι λίγο πριν τον σκοτώσουν! (Video)

01.06.2016 12:35
Νέο βίντεο δείχνει τον γορίλα να προστατεύει το αγοράκι λίγο πριν τον σκοτώσουν! (Video) - Media

Νέο βίντεο έδειξε ότι ο γορίλας επιχειρούσε να προστατεύσει το μικρό αγοράκι που είχε πέσει στο κλουβί του λίγο πριν τον σκοτώσουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι.

 

Νέο βίντεο έδειξε ότι ο γορίλας επιχειρούσε να προστατεύσει το μικρό αγοράκι που είχε πέσει στο κλουβί του λίγο πριν τον σκοτώσουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι.

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού υποστηρίζουν ότι ο γορίλας δεν έδειχνε καμία επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο αγόρι. Πιστεύουν ότι οι κραυγές όσων παρακολουθούσαν το συμβάν, πανικόβαλαν τον 17χρονο γορίλα, ο οποίος έσυρε το παιδάκι κατά μήκος του νερού.

Σε κάποιο σημείο του βίντεο φαίνεται ο γορίλας να τυλίγει τα χέρια του προστατευτικά γύρω απ’ το παιδί.

Η ανώτατη λέκτορας προκαθήμενης συμπεριφοράς του πανεπιστημίου John Moores στο Λίβερπουλ, δρ. Έμιλι Μπέθελ, αποκάλυψε ότι η γλώσσα του σώματος του γορίλα έδειξε ότι δεν αποτελούσε απειλή για το αγόρι.

«Ήταν ξεκάθαρα προστατευτικός απέναντι στο αγόρι» είπε η δρ. Μπέθελ και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρχαν σημάδια ότι ο γορίλας ήταν επιθετικός, με την έννοια ότι ήθελε να βλάψει το αγόρι ή κάτι παρόμοιο. Η μεγαλύτερη απειλή για το αγόρι, θα έλεγα ότι ήταν όταν ο γορίλας το έσυρε, κάτι που θα μπορούσε να το είχε τραυματίσει, αλλά η γλώσσα του σώματος του γορίλα ήταν σίγουρα προστατευτική».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «το παιδί δεν αποτελούσε απειλή για τους γορίλες οπότε δεν υπήρχε ανάγκη να του επιτεθεί και πιστεύω ότι το αγόρι ήταν τυχερό που ένας γορίλας το πλησίασε και το προστάτευσε αποτελεσματικά από τους άλλους γορίλες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38