search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:25
MENU CLOSE

Τι μουσική παίζουν οι ειδικές δυνάμεις της Μ. Βρετανίας για να «φρικάρουν» τους τζιχαντιστές;

01.06.2016 16:06
Τι μουσική παίζουν οι ειδικές δυνάμεις της Μ. Βρετανίας για να «φρικάρουν» τους τζιχαντιστές; - Media

Η ψυχολογική στρατηγική αποσκοπεί στην υποβάθμιση των τζιχαντιστών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η μουσική είναι «αποστασία» ή αντι-ισλαμική.

 

Η ψυχολογική στρατηγική αποσκοπεί στην υποβάθμιση των τζιχαντιστών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η μουσική είναι «αποστασία» ή αντι-ισλαμική.

Οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις φρικάρουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, βάζοντάς τους να ακούνε μουσική του Μπόλιγουντ.

Η ιδέα ξεκίνησε να εφαρμόζεται όταν ένας αξιωματούχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με καταγωγή από το Πακιστάν είπε στους στρατιώτες ότι τα τραγούδια του Μπόλιγουντ ενοχλούν το Ισλαμικό Κράτος.

Η SBS εκπαιδεύει στρατιώτες στο πώς να απομακρύνουν από την πόλη της Σύρτης τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ως μέρος της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, οι ψυχολογικές αποστολές υποκλάπουν και παρεμβαίνουν στα μέσα επικοινωνίας των ανταρτών με τραγούδια του Μπόλιγουντ.

Οι τζιχαντιστές έχουν επιβάλει το νόμο της Σαρία στην πόλη της Σύρτης και έχουν απαγορεύσει οτιδήποτε δυτικό, ενώ τα τραγούδια του Μπόλιγουντ θεωρούνται τεράστια προσβολή.

Κατά την διάρκεια μιας αποστολής, η βρετανική ομάδα με την βοήθεια στρατευμάτων της Λιβύης τοποθέτησε δύο αυτοκίνητα κοντά σε σημεία ελέγχου στην πόλη της Σύρτης και την αυγή, εξέπεμψαν μουσική του Μπόλιγουντ από τα μεγάφωνα που ήταν πάνω στα αυτοκίνητα.

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε: «Έπρεπε να εκνευρίσουμε τους μαχητές και την ίδια ώρα να μετράμε την αντοχή των δυνάμεών τους στην περιοχή που εργαζόμασταν και αυτό πήγε καλά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18