search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:37
MENU CLOSE

Πιγκουίνος περπατά ξανά με τη βοήθεια προσθετικού ποδιού (Photos- Video)

02.06.2016 08:59
Πιγκουίνος περπατά ξανά με τη βοήθεια προσθετικού ποδιού (Photos- Video) - Media

Ένα γλυκύτατο βίντεο έχει αρχίσει να γίνεται viral στο διαδίκτυο. 

Ένα γλυκύτατο βίντεο έχει αρχίσει να γίνεται viral στο διαδίκτυο. Το βίντεο παρουσιάζει ένα μικρό πιγκουίνο ο οποίος λαμβάνει ένα προσθετικό πόδι και έτσι μπορεί να περπατήσει με μεγαλύτερη ευκολία ακόμα και να τρέξει στον χώρο.

Το πόδι δημιουργήθηκε με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης και χρειάστηκε περισσότερες από 30 ώρες για να σχεδιαστεί στο Διεθνές Κέντρο Ανταρκτικής στη Νέα Ζηλανδία.  Ο πιγκουΐνος τα τελευταία χρόνια ήταν στην φροντίδα του Κέντρου όταν βρέθηκε σε δίχτυα ψαράδων όπου και έχασε το πόδι του.

Ο πιγκουίνος όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε να κινηθεί φυσιολογικά, η πληγή του ήταν επιρρεπής σε μολύνσεις, ενώ και το ίδιο το πτηνό ήταν λιγότερο ζωηρό. Τώρα με το νέο του πόδι πιστεύεται πως ο μικρός πιγκουίνος θα μπορέσει να επανέλθει σε μεγάλο βαθμό στις φυσιολογικές του δραστηριότητες, ενώ είναι ήδη εμφανώς πιο ζωηρός. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ένα προσθετικό μέσω 3D εκτύπωσης  τοποθετείτε σε ένα άγριο ζώο.     

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:36