search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:23
MENU CLOSE

Επιμένει δικαστικά ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης

02.06.2016 09:43
Επιμένει δικαστικά ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης  - Media

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού παύθηκε από την θέση του στο Εθνικό Θέατρο. 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού παύθηκε από την θέση του στο Εθνικό Θέατρο. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφασης της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Η απόφαση βγήκε εχθές και τελικώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε την αίτηση του, καθώς έκρινε ότι η πρόωρη παύση της θητείας του κ. Χατζάκη, αιτιολογείται νόμιμα.

Σήμερα, ο Σωτήρης Χατζάκης δηλώνει αγανακτισμένος ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα μέχρι να δικαιωθεί, κάνοντας λόγο για συκοφάντες, λασπολόγους και παρακρατικά καρκινώματα του Εθνικού.

Το αιχμηρό κείμενο του κ.Χατζάκη που δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Εύγε!
Αφού επί μήνες, συνεργαζόμενοι με τα παρακρατικά καρκινώματα του Εθνικού, διέσπειραν άθλιες φήμες ότι δήθεν πληρώθηκα και τρίτη – εκτός των δυο νόμιμων – σκηνοθεσία, τώρα ομολογούν, μετά το ράπισμα των αδιάσειστων στοιχείων, οτι όχι δεν πληρώθηκα, αλλά ότι η σκηνοθεσία που έκανα με μηδενική αμοιβή, συνιστά σοβαρό λόγο για την απομάκρυνσή μου από τη θέση και την εργασία μου.
Γνωρίζουν – όπως και όλος ο κόσμος – ότι αναγκάστηκα να κάνω δωρεάν την τρίτη σκηνοθεσία, λόγω σοβαρής ασθένειας συναδέλφου σκηνοθέτη, για να μη μείνει κλειστό το θέατρο και ζημιωθούν το γόητρο και τα έσοδά του.
Η πράξη μου αυτή δεν έβλαψε το δημόσιο συμφέρον ούτε κατά ένα ευρώ, απεναντίας έφερε έσοδα 454.000 ευρώ.
Γνωρίζουν ότι είναι απολύτως ανακριβή τα ποσά που αναφέρουν οτι εισέπραξα για τα έτη 2014 και 2015. Εισέπραξα μόνο την αμοιβή μου για τη σκηνοθεσία δυο – όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος – έργων την κάθε χρονιά.
Και όμως, αδίστακτοι και μοιραίοι, χαίρονται τώρα την πλαστογραφία, το bullying, τις παρακρατικές εφόδους στο Εθνικό Θέατρο, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την απαξίωση των θεσμών.
Δυστυχώς γι’αυτούς η ζωή προχωρά, μαθαίνει, ξεκαθαρίζει. Στο νέο τους Εθνικό οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Τους περιμένει η πτώση, η αποκάλυψη των πραγματικών αιτίων των πράξεών τους και η τιμωρία.
Όσο για εμένα, ασφαλώς και θα συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα για την τιμή, την αξιοπρέπεια και τη δικαίωσή μου.
Σωτήρης Χατζάκης».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:22