search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Δεν θα μεταβληθούν τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

02.06.2016 12:41
ΕΚΤ: Αυξάνει το QE κατά 500 δισ. ευρώ - Media

Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τους. 

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει, όπως αναμενόταν, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους.

Η απόφαση να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν κάτι που ανέμεναν και οι 65 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Συγκεκριμένα το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την αγορά ομολόγων του επιχειρηματικού τομέα στις 8 Ιουνίου.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21