search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:36
MENU CLOSE

Εργοδότης πλάκωσε στο ξύλο εργαζόμενο που προσέφυγε στο ΣΕΠΕ – Χρειάστηκε να νοσηλευτεί

02.06.2016 12:43
Εργοδότης πλάκωσε στο ξύλο εργαζόμενο που προσέφυγε στο ΣΕΠΕ - Χρειάστηκε να νοσηλευτεί - Media

Ένα απίστευτο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων της Κω.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, εργοδότης χειροδίκησε κατά εργαζόμενου στην επιχείρησή του όταν ο τελευταίος του παρέδωσε πρόκληση για τριμερή συνάντηση εργατικής διαφοράς στο ΣΕΠΕ της Κω «όπου κατέφυγε ο εργαζόμενος μετά από αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Το θράσος της εργοδοσίας -μικρής ή μεγάλης -αντλείται από το οπλοστάσιο που λέγεται κυβερνητικό έργο ,οδηγίες  ΕΕ- ΔΝΤ κι  από άλλες συμμαχίες που με νόμους προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς. Να τους πείσουν να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν αμαχητί μια ζωή χωρίς δικαιώματα για να θησαυρίζουν αυτοί που κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, μια χούφτα δηλαδή κεφαλαιοκρατών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Η Διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλο τον Κωακό  λαό την ασυδοσία του εργοδότη Νέσκε που έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει σε συνάδελφο εργαζόμενο της επιχείρησης ,ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Αυτό συνέβη όταν ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη την πρόσκληση για  τριμερή συνάντηση εργατικής διαφοράς  στο ΣΕΠΕ Κω ,όπου κατέφυγε ο εργαζόμενος μετά από αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική  απόλυση που προχώρησε η εργοδοσία η οποία θεώρησε ότι αφού μπορεί να μην τηρεί τις ελάχιστες συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στον εργαζόμενο ,μπορεί και να ξυλοφορτώνει σαν να ναι δουλικά του!

Το θράσος της εργοδοσίας -μικρής ή μεγάλης -αντλείται από το οπλοστάσιο που λέγεται κυβερνητικό έργο ,οδηγίες  ΕΕ- ΔΝΤ κι  από άλλες συμμαχίες που με νόμους προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς. Να τους πείσουν να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν αμαχητί μια ζωή χωρίς δικαιώματα για να θησαυρίζουν αυτοί που κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, μια χούφτα δηλαδή κεφαλαιοκρατών .

Εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι. Βροντοφωνάζουμε πως «ΔΟΎΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΏΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ!»

Γιατί πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτό που βιώνουν συνάδελφοι μας που εργάζονται κάτω από τέτοιες συνθήκες, για  ένα βδομαδιάτικο χαρτζιλίκι ίσα ίσα  για να πηγαίνεις στη δουλειά  και να γυρνάς σπίτι και τίποτα άλλο. ;

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν έχουμε άλλο δρόμο. Απαντάμε με ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΎ! Σε κάθε χώρο δουλείας, για να μην αφήνουμε σε κανένα το δικαίωμα να μας εκμεταλλεύεται. Μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας και τα διεκδικούμε. Ξεσκεπάζουμε και αντιπαλεύουμε  τον σάπιο εργοδοτικό συνδικαλισμό όπου τον συναντάμε .

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με γερά-ζωντανά-μαζικά σωματεία, οργανωτές της αντίστασης και αντεπίθεσης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στην εταιρία Νέσκες Εμπόριο Κρεάτων,

Το Σωματείο στέκεται δίπλα σου για να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.

 Όσο ανέχεσαι τις απαιτήσεις του εργοδότη αυτές δεν έχουν τέλος. ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ! Γράψου τώρα στο σωματείο. Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Πάλεψε μαζί μας για τα αιτήματά του κλάδου.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:36