12/07/2020 03:13:41

Ποιος πολιτικός έβαλε στοίχημα περισσότερα από 1000 ευρώ ότι η Αγγλία θα βγει από την ΕΕ;

Ποιος πολιτικός έβαλε στοίχημα περισσότερα από 1000 ευρώ ότι η Αγγλία θα βγει από την ΕΕ;  - Media

 

Το δημοψήφισμα για το BREXIT πλησιάζει και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Τελικά η Αγγλία θα μείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Πιο σίγουρος από ποτέ ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου, ο ηγέτης του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, ο Νάιτζελ Φάρατζ, στοιχημάτισε σήμερα 1.000 λίρες (περίπου 1.295 ευρώ) στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Μόλις επέστρεψα από το γραφείο στοιχημάτων. Θα κερδίσουμε" το δημοψήφισμα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Φάρατζ.

Στην περίπτωση που οι προβλέψεις του αποδειχθούν σωστές, τότε θα κερδίσει ότι μόνο το Brexit που επιθυμεί αλλά θα γίνει και πλουσιότερος κατά 2.500 λίρες. Το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes, όπου έπαιξε ο Φάρατζ, δίνει πιθανότητες 27% στο Brexit και 73% στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Πριν από μερικές ημέρες ωστόσο η παραμονή βρισκόταν στο 85%.

"Η τάση είναι υπέρ μας και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα εισπράξω τα κέρδη μου μετά το δημοψήφισμα", υπογράμμισε ο Φάρατζ.

"Υπήρξαν πολλοί που στοιχημάτισαν στη νίκη της «παραμονής» στην ΕΕ αλλά αυτό ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει βάλει κανείς για τη νίκη της «αποχώρησης» από την ΕΕ", σχολίασε ο Άλεξ Ντόναχιου, ένας εκπρόσωπος του Ladbrokes.

Τι λένε οι Εργατικοί;

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, υπερασπίζοντας τους μετανάστες και αποκρούοντας την κριτική που δέχεται ότι δεν συμμετέχει ένθερμα στην εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση.

Ο Κόρμπιν, που είχε ψηφίσει «όχι» στην ένταξη της χώρας στην προκάτοχο της ΕΕ την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) στο δημοψήφισμα του 1975, δήλωσε πως η ευθύνη για τα προβλήματα που προκάλεσε η μετανάστευση δεν βρίσκεται στην ΕΕ, αλλά στην κυβέρνηση των Συντηρητικών και στους εργοδότες.

«Ας μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που ταξιδεύουν, εργάζονται και μεταναστεύουν σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε στα μέλη και τους υποστηρικτές του κόμματος.

«Αντί αυτού ας διασφαλίσουμε ότι οι κυβερνήσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των κοινοτήτων και ότι αυτοί οι αδίστακτοι εργοδότες που εκμεταλλεύονται χυδαία τους διακινούμενους εργαζομένους και προσπαθούν να περιορίσουν τα δικαιώματα τους πρέπει να αντιμετωπιστούν», τόνισε ο Κόρμπιν.

Το Εργατικό Κόμμα θεωρείται ότι διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, καθώς έχει την ικανότητα να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους που είναι καχύποπτοι προς τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ηγέτη της επίσημης εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση, όπως τους νέους Βρετανούς και όσους ζουν σε παραδοσιακά εργατικές περιοχές.

Ο Κόρμπιν κράτησε αποστάσεις από την εκστρατεία παραμονής της χώρας στην ΕΕ, απορρίπτοντας κάποια επιχειρήματα για τους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύει η αποχώρηση από την ΕΕ (λεγόμενο Brexit), χαρακτηρίζοντας αυτά προϊόν «διαφήμισης», «μυθοπλασίας» καθώς και «προφητείες καταστροφών».

Πριν την ομιλία του, ο Κόρμπιν επικρίθηκε από έναν από τους χρηματοδότες του κόμματος ότι δεν υποστηρίζει σθεναρά την εκστρατεία παραμονής και ότι έχει αποτύχει να συνδεθεί με τους ψηφοφόρους του Εργατικού Κόμματος.

«Πιθανώς να μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο, ας ελπίσουμε ότι θα το πράξει», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC o Τιμ Ρόουτς, επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης GMB.

Ο Ρόουτς εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ψηφοφόροι των Εργατικών δεν θα πάνε να ψηφίσουν καθώς βλέπουν το δημοψήφισμα ως κάτι ενδιάμεσο για μια εσωτερική μάχη εντός του Συντηρητικού κόμματος του Κάμερον, που είναι βαθιά διχασμένο για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Ο Κόρμπι αντίκρουσε αυτή την κριτική, υποστηρίζοντας πως μεταφέρει το μήνυμα «όσο πιο έντονα μπορούμε».

«Το μήνυμα θα είναι πολύ ξεκάθαρο ότι διεξάγουμε εκστρατεία για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Βρετανία», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.