search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:55
MENU CLOSE

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «πέρασαν» τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 7,5 δις

02.06.2016 17:34
Ψηφίζεται στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός Νόμος - Media

Μόνο από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης υπερψηφίστηκαν οι επίμαχες τροπολογίες που αφορούν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων τον «δημοσιονομικό κόφτη», το ΕΚΑΣ, τα δάνεια της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα με εγγύηση του δημοσίου, τον ΑΔΜΗΕ και τα ειδικά μισθολόγια.

Από την ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου, αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το ΚΚΕ, είχε αποχωρήσει νωρίτερα, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, για να μην νομιμοποιήσει όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος, την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να παραχωρήσουν την διαχείριση των δανείων της πρώτης κατοικίας μέχρι 140.000 ευρώ, σε εταιρίες.

Στο μεταξύ δεκτό κατά πλειοψηφία και κατ’ άρθρο έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο κυρώνει συμβάσεις συνεργασίας της Ελλάδος με Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς και την συμφωνία για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

Τις διεθνείς συμφωνίες ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που τις καταψήφισε όλες, και την Χρυσή Αυγή που δήλωσε, παρόν για την συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ και όχι, για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54