search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Το δείπνο Τσίπρα – Βαλς με φόντο την Ακρόπολη (Photos)

03.06.2016 05:51
Το δείπνο Τσίπρα - Βαλς με φόντο την Ακρόπολη (Photos) - Media

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στο μουσείο της Ακρόπολης και δείπνησαν μαζί με τις αντιπροσωπείες τους.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στο μουσείο της Ακρόπολης για να δειπνήσουν μαζί. Οι δυο ηγέτες και οι αντιπροσωπείες τους είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν σε ένα πιο χαλαρό κλίμα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το δείπνο πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ δεν έλλειψαν και τα χαμόγελα, με τον κ.Τσίπρα να αναφέρει ενδεικτικά ότι έχουμε περάσει ένα μακρύ χειμώνα και τόνισε πως είναι καιρός να δούμε φως στο βάθος του τούνελ. Σημείωσε ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων, έξυπνες ιδέες για να προχωρήσει πιο γρήγορα μπροστά η οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική. Ακόμη, επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη χώρα και σημείωσε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων, όπως πρόσθεσε, περιμένουμε πολλούς Γάλλους. 

Σε χιουμοριστικό πνεύμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θέλει να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν στο ίδιο κλίμα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές. 

Πριν το δείπνο, ο κ. Βάλς είχε ξεναγηθεί στο μουσείο της Ακρόπολής  από τον από τον πρόεδρο του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή. Στο δείπνο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ανώτεροι διπλωμάτες και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:31