search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:06
MENU CLOSE

Διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας ζητά η ΔΗΜΑΡ

03.06.2016 10:14
Με διαφωνίες και παραιτήσεις ο «αρραβώνας» ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ - Media

   

Την πάγια θέση της υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους επαναλαμβάνει η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την επικριτική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,για τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ταυτόχρονα ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως υποστηρίζει, δεν προχωρά ούτε σε βασικές αλλαγές, που δεν έχουν σχέση με μνημόνια, και είναι διαχρονικές σχέσεις της Αριστεράς.Ως τέτοιο η ΔΗΜΑΡ θεωρεί δίκαιη τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσει και τις αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά,καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να φέρει το θέμα στη Βουλή για να μη φαίνεται ότι είναι όμηρος η κυβέρνηση του εθνο-λαικιστή κ.Καμμένου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05