search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:03
MENU CLOSE

ΛΑΕ: Τουλάχιστον προβληματική η απελευθέρωση των έξι εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ

04.06.2016 12:54
ΛΑΕ: Τουλάχιστον προβληματική η απελευθέρωση των έξι εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ - Media

Πλήθος ερωτημάτων γεννά, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, της Λαϊκής Ενότητας η «απελευθέρωση των έξι μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την απολογία τους στον ανακριτή διαφθοράς».

 

 

«Είναι τουλάχιστον προβληματική και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων η απελευθέρωσή των έξι μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από την απολογία τους στον ανακριτή διαφθοράς, σε συνδυασμό και με την ιταμή παρέμβαση του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά για “εξασφάλιση” των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων».

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας που επισημαίνει πως το γεγονός αυτό ήρθε σε συνέχεια, δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Ντάισελμπλουμ να καλεί, με επιστολή του, την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται αμνήστευση στους τρεις εμπειρογνώμονες.

Η παρέμβαση Χουντή

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής, ήδη από την 1η Ιουνίου, με δύο ερωτήσεις του στην Κομισιόν, είχε επισημάνει ότι η επιστολή αυτή «προσβάλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη και ενδεχόμενη αποδοχή της -καθώς έχει τεθεί και ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα- θα αποτελεί ουσιαστικά κατάλυσή της».

«Τέτοιου είδους αποφάσεις εξυπηρετούν πλήρως την πολιτική μιας κυβέρνησης παραδομένης στις απαιτήσεις των δανειστών, μιας κυβέρνησης -μαριονέτα, που αποδεχόμενη πλήρως την, εκ των προτέρων και με νομοθετική ρύθμιση, απαλλαγή των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, τους προτρέπει ουσιαστικά σε εγκληματικές πράξεις κατά του δημοσίου» τονίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58