search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:12
MENU CLOSE

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τα γυμνάσια: Έρχονται μεγάλες αλλαγές

04.06.2016 15:41
Σχέδια επί χάρτου για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Media

Ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις αλλαγές που θα προωθήσει για τα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις αλλαγές που θα προωθήσει για τα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει «κλειδώσει» η μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από 35 που είναι σήμερα, σε 32, με το μάθημα των Αρχαίων να είναι ένα από τα σίγουρα μαθήματα που θα «χάσουν» μία ώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης.

Ακόμη, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10