search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:25
MENU CLOSE

Νέο έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων στον λογαριασμό της μίζας αποκαλύπτει το εισαγγελικό πόρισμα

06.06.2016 05:15
Σε δίκη για τα δωρεάν νοσήλια σε αναξιοπαθούντες... βαθύπλουτους ο Ανδρέας Μαρτίνης - Media

«Θησαυρούς» περιέχει το εισαγγελικό πόρισμα, τα στοιχεία του οποίου οδήγησαν τον Ανδρέα Μαρτίνη στη φυλακή, κατηγορούμενο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 

«Θησαυρούς» περιέχει το εισαγγελικό πόρισμα, τα στοιχεία του οποίου οδήγησαν τον Ανδρέα Μαρτίνη στη φυλακή, κατηγορούμενο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, μετά τα 3,1 εκατ. μάρκα που εμβάζονται στην εταιρεία συμφερόντων του Mijas από την γερμανική Hospitalia (η οποία συνεβλήθη με το «Ερρίκος Ντυνάν» για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού), ένα ακόμη ποσό που ξεπερνά τα 3 εκατ. δολάρια μπαίνει σε λογαριασμό του Μαρτίνη με το κωδικό όνομα Cloud από την εξωχώρια εταιρία Agiorit Invesment, άγνωστου έως τώρα ιδιοκτήτη. 

Στον εν λόγω λογαριασμό, μάλιστα, φαίνεται να καταλήγουν την περίοδο 1995-2000 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όχι μόνο από την Agiorit Invesment αλλά και από άλλες εταιρίες, άγνωστων προς το παρόν ιδιοκτητών, όπως η Adea και η Parnis Corporation. Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση των κινήσεων του Cloud έχουν προκύψει επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, και φυσικά πρόσωπα που είτε βάζουν χρήματα στον λογαριασμό, είτε τα αποστέλλουν. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει μέσω του Cloud την περίοδο 2001-2002 τέσσερα εμβάσματα των 150.000 δολαρίων, ένα των 650.000 δολαρίων κι ένα των 100.000 δολαρίων.

Από το εισαγγελικό πόρισμα προκύπτει, όμως, και κάτι ακόμα. Την ίδια χρονική περίοδο που μπήκαν στην Mijas, τα 3,1 εκατ. γερμανικά μάρκα από την Hospitalia, το ίδιο ακριβώς ποσό εμβάστηκε και σε μία άλλη εταιρία με το όνομα Guadarama, της οποίας ο δικαιούχος αναζητείται. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του επίκουρου εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα. 

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι αυτά τα χρήματα είναι εξαιρετικά πιθανόν να συνδέονται με την υπόθεση Μαρτίνη, γεγονός που ωστόσο θα φανεί όταν απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που οι ανακριτές ετοιμάζουν, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι των εταιριών αλλά και των λογαριασμών τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24