24/05/2019 01:18:37

Εκκένωση καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι

 Εκκένωση καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι - Media

 

Ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες η εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων στο Ζαρντάν ντ’ Εόλ στο Παρίσι, στο 18ο διαμέρισμα της πόλης. Τις πληροφορίες σχετικά με την εκκένωση μεταδίδει μια δημοσιογράφος του AFΡ, σύμφωνα με την οποία η εκκένωση διεξάγεται σε ειρηνικούς τόνους και χωρίς εντάσεις. Στον καταυλισμό βρίσκονται περισσότεροι από 1200 πρόσφυγες οι οποίοι ξεκίνησαν να μεταφέρονται με λεωφορεία  στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν, το Σουδάν, τη Σομαλία και την Ερυθραία, ενώ στο κέντρο που θα μεταφερθούν να γίνει πλήρης αξιολόγηση της κατάστασής τους και σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές θα υπάρξει διαχωρισμός και εξέταση των αιτημάτων τους ανά χώρα προέλευσης. 

Πρόκειται για την 23η επιχείρηση μετεγκατάστασης που έχει πραγματοποιήσει η αστυνομία του Παρισιού από τα πάρκα της πόλης προς κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στα περίχωρα του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.