search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:18
MENU CLOSE

Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε επίθεση με οβίδα στο Αφγανιστάν (Photos – Video)

06.06.2016 07:09
Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε επίθεση με οβίδα στο Αφγανιστάν (Photos - Video) - Media

Ο 50χρονος πολυβραβευμένος δημοσιογράφος και  φωτορεπόρτερ Ντέιβιτ Γκιλκέϊ, καθώς και ο διερμηνέας του Ζαλιχουλάχ Ταμαννά, σκοτώθηκαν στον Αφγανιστάν σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝPR του δικτύου όπου εργαζόταν ο δημοσιογράφος.

 

Ο 50χρονος πολυβραβευμένος δημοσιογράφος και  φωτορεπόρτερ Ντέιβιτ Γκιλκέϊ, καθώς και ο διερμηνέας του Ζαλιχουλάχ Ταμαννά, σκοτώθηκαν στον Αφγανιστάν. Την ανακοίνωση έκανε το δίκτυο ΝPR στο οποίο δούλευε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σταθμού ο δημοσιογράφος μαζί με τον διερμηνέα του ταξίδευαν σε στρατιωτικό κομβόι μαζί με τον αφγανικό στρατό όταν δέχθηκαν επίθεση πυρών. Το όχημά τους επλήγη από οβίδα με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο. Ο σταθμός είχε άλλους δύο δημοσιογράφους οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο όχημα και βγήκαν αλώβητοι.

Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Ο Γκιλκέϊ ήταν ιδιαίτερα εμπείρος σε “πεδια μαχών”. Ήταν ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που πήγαν στο Αφγανιστάν  μετά την αμερικανική επέμβαση στη χώρα το 2001, κάλυψε τον πόλεμο στη Γάζα το 2009 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, το 2010 ήταν στον σεισμό της Αιτής, ενώ το 2015 βρέθηκε στην Λιβερία καλύπτοντας  την επιδημία του Εμπολα. Παράλληλα, έχει καλύψει πολεμικές συρράξεις σε Σομαλία, Βαλκάνια και την Ρουάντα.  Ο θάνατός του είναι η για την πρώτη δολοφονία Αμερικανού μη στρατιώτη στο Αφγανιστάν. 

Οι φωτογραφίες του Γκιλκέϊ συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο καθότι μετέδωσε πολλές από τις αθέατες πλευρές των συγκρούσεων και των κρίσεων που κλήθηκε να καλύψει δημοσιογραφικά.

Παράλληλα, ο Τζόν Κέρι εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.«Ήταν ένας προικισμένος δημοσιογράφος. Είχε τη δύναμη να διηγηθεί  συγκλονιστικές ιστορίες μέσα από τις εικόνες του» αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:18