search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:48
MENU CLOSE

Κάθε νύχτα σε όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα απαγγέλλονται σούρες του Κορανίου στην Αγ. Σοφία (Video)

06.06.2016 16:25
Κάθε νύχτα σε όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα απαγγέλλονται σούρες του Κορανίου στην Αγ. Σοφία (Video)  - Media

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας μετέδωσε ζωντανά απαγγελία στίχων του Κορανιού μέσα από την Αγία Σοφία 

 

Πρώτη μέρα του Ραμαζανιού σήμερα και στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT μετάδωσε απευθείας εκπομπή από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, όπου διαβάστηκε και κοράνι.

Κατά την πρώτη μέρα της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται κάθε νύχτα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού από την Αγία Σοφία, καλεσμένος ήταν ο επικεφαλής της κρατικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ.

Ο Γκιορμέζ κατά τη διάρκεια της εκπομπής είπε ότι η μετάδοση από την Αγία Σοφία γίνεται μετά από ειδική άδεια του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο οποίο υπάγεται το μουσείο της Αγίας Σοφίας.

Πέρσι τον Απρίλιο είχε οργανωθεί στην Αγία Σοφία έκθεση με αφορμή την 1.444η επέτειο της γέννησης του Μωάμεθ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτής είχε διαβαστεί για πρώτη φορά κοράνι στην Αγία Σοφία, από τότε που αυτή είχε μετατραπεί σε μουσείο το 1935.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:48