search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:51
MENU CLOSE

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη σε στάση λεωφορείου (Photos -Video)

07.06.2016 06:24
Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη σε στάση λεωφορείου (Photos -Video) - Media

Διπλή έκρηξη σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Διπλή έκρηξη σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε στάση λεωφορείου σκορπώντας τον τρόμο. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 8:35 το πρωί την ώρα που από το σημείο διέρχονταν λεωφορείο με αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε παδιγευμένο όχημα κοντά στη στάση λεωφορείου στην περιοχή Μπεγιαζίτ στο δρόμο Βεζτζενιλέρ κοντά στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και το Μεγάλο Παζάρι.

Σύμφωνα με το CNN Turk των εκρήξεων ακολούθησαν πυροβολισμοί χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η είδηση.Μέχρις στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση, με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία να κάνουν λόγο για επίθεση του ΡΚΚ ή άλλης κουρδικής οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκεται και το ISIS. 

Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν στα γύρω κτίρια με την αστυνομία να έχει εκκενώσει τις γύρω περιοχές καθώς και τα τζαμιά για λόγους ασφαλείας.

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Κωνσταντινούπολης,Βασίπ Σαχίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών και πως  οι νεκροί είναι 11, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι πολίτες και οι επτά αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν 36 τραυματίες, τρείς εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Επιβεβαιώθηκε επίσης η αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο πακέτο κοντά στο σημείο του συμβάντος.

Παράλληλα, το γραφείο τύπου της Πρωθυπουργίας, ανακοίνωσε πως ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εσωτερικών Εφκάν Αλάν για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη και πως ο Αλάν μεταβαίνει στο πρωθυπουργικό μέγαρο για να συναντηθεί μαζί του. 

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χασεκί όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του, «έδειξε» ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του PKK. «Δεν είναι κάτι νέο το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση (όπως αποκαλεί επισήμως η τουρκική κυβέρνηση το PKK) επεκτείνει τις επιθέσεις της στις πόλεις», δήλωσε προσθέτοντας πως η μάχη εναντίον των «τρομοκρατών» θα συνεχιστεί «μέχρι τέλους» και πως η επίθεση ήταν «ασυγχώρητη»

Η στιγμή της έκρηξης 

 

 

Οι ζημιές από την έκρηξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15