search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:39
MENU CLOSE

Κάτοικοι καταγγέλλουν επίθεση Χρυσαυγιτών σε καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα

07.06.2016 10:08
Κάτοικοι καταγγέλλουν επίθεση Χρυσαυγιτών σε καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα  - Media

Επίθεση κατά των προσφύγων αλλά και κατά ενός νοσηλευτή, με αφορμή την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Σούδας, έκαναν γνωστοί Χρυσαυγίτες της Χίου.

 

Επίθεση κατά των προσφύγων αλλά και κατά ενός νοσηλευτή, με αφορμή την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Σούδας, έκαναν γνωστοί Χρυσαυγίτες της Χίου σύμφωνα με ρεπορτάζ του astraparis.gr.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο νοσηλευτής του νοσοκομείου Χίου Γιάννης Κουτσοδόντης, που δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση, οι δράστες επιτέθηκαν κατά των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και πολιτών της Χίου, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών.

Ο κ. Κουτσοδόντης, που βρισκόταν στον χώρο, προκειμένου να ενημερώνει το νοσοκομείο Χίου για την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων, κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας μηνυτήρια αναφορά κατά του Ματθαίου Μερμηγκούση, κατηγορώντας τον για αναίτια και απρόκλητη επίθεση.

Τονίζει ότι χειροδίκησε σε βάρος του, τον κτύπησε και αναγκάσθηκε να καταφύγει στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Καταγγέλλει δε, ότι παρόντες στην επίθεση ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι δεν κινήθηκαν καν να τον προστατεύσουν ή ακόμα για να συλλάβουν τον δράστη.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την πυρκαγιά που έβαλε ομάδα προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους στο νησί. Αρχικά έβαλαν φωτιά στους κάδους απορριμάτων που βρίσκονται γύρω από τον καταυλισμό. Στη συνέχεια η φωτιά εξαπλώθηκε στη σκηνή και τις εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις ΜΚΟ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, με αφορμή την επίθεση σε βάρος του νοσηλευτή  επισημαίνει:

«Το νοσοκομείο βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης, προκειμένου να παράσχει υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο κ. Ι. Κουτσοδόντης και ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στον καταυλισμό προσφύγων – μεταναστών  της Σούδας (στην πόλη της Χίου), την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα γεγονότα του απογεύματος της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πολίτη που βρισκόταν στο χώρο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η μεταφορά του κ. Ι. Κουτσοδόντη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου.

Καταδικάζουμε το γεγονός, με τον πιο έντονο τρόπο και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε το προσωπικό της υπηρεσίας μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει για απάθεια την αστυνομία 

Την ίδια ώρα ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην αστυνομία για τα όσα συνέβησαν στην Σούδα και ιδιαίτερα για την βιαιοπραγία κατά του κ. Κουτσοδόντη.

Η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μια σειρά από γεγονότα που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα μας υποχρεώνουν να απευθυνθούμε δημόσια.

Αναρωτιόμαστε  και θέλουμε απάντηση  αν συμμετείχε πολίτης  στην κατάσβεση της φωτιάς στην ανοικτή δομή της Σούδας στις 6.6.016 και μάλιστα εκδηλώνοντας  επιθετική συμπεριφορά, τόσο ως προς τους πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά πολύ περισσότερο σε εργαζόμενο του ΣΕΣΝΟΧ, ο οποίος κακοποιήθηκε;

Πώς είναι δυνατόν  να επιτρέπεται στον γνωστό ακραίο να βιαιοπραγεί κατά δημοσίου υπαλλήλου σε εντεταλμένη υπηρεσία με παρούσα και απαθή την αστυνομία και να μην συλλαμβάνεται;

Έτσι  διασφαλίζονται τα δικαιώματα και προστατεύονται οι πολίτες, αφήνοντας ακραία στοιχεία να αυθαιρετούν;

Τα ίδια περί αυθαιρεσίας ισχύουν και για συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία επιλέγουν το έργο της παραπληροφόρησης από αυτό της πληροφόρησης.

Αυτό είναι το έργο τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η συκοφάντηση, η αλλοίωση ειδήσεων και η διασπορά ψεύδους και τρόμου.

Η αυθαιρεσία και το ψεύδος κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν και όποιοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας την δύναμη της επικοινωνίας μας φοβίζουν, μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε ποιους απευθύνονται.

Υ.Γ. Διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους στο Χαλκειός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ στέκεται στο πλευρό τους και δεν έχουμε την πρόθεση να τους εμπλέξουμε σε πολιτικά παιχνίδια. Πιθανόν αυτό το κάνουν άλλοι, αλλά σίγουρα όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ετοιμάζουν νέο γύρο επιθέσεων, καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα βίαια περιστατικά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προειδοποιώντας ότι «ετοιμάζεται νέος γύρος φασιστικού πογκρόμ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως ακολούθως:

«Καταγγέλλουμε το ξυλοδαρμό προσφύγων, ανήλικων παιδιών, αλλά και εργαζόμενου του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο της Σούδας στα πλαίσια των καθηκόντων του, από γνωστό χρυσαυγίτη.

Καταγγέλλουμε το ότι η Πυροσβεστική επέτρεψε σε μέλη της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν τις μάνικες για να καταβρέχουν μετανάστες, εξαπολύοντας απειλές, βρισιές, ρατσιστικό και φασιστικό οχετό προς κάθε κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας που ενώ τα περιστατικά συνέβαιναν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν συνέλαβαν το δράστη αλλά ούτε καν αντέδρασαν στις απρόκλητες επιθέσεις.

Καταγγέλλουμε την απουσία της εισαγγελίας από το αυτονόητο καθήκον της: να προστατεύσει τους πολίτες από όσους εγκληματούν και μάλιστα είναι γνωστοί στη Χίο, τόσο από μαρτυρίες, όσο και από φωτογραφίες ή βίντεο

Δυο μήνες μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες στο λιμάνι, τους προπηλακισμούς και τραυματισμούς αλληλέγγυων πολιτών, προσφύγων και εργαζομένων στη ΒΙΑΛ από ακροδεξιούς και ενώ η εισαγγελία της Χίου δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη, ετοιμάζεται νέος γύρος φασιστικού πογκρόμ. Προειδοποιούμε ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες οι φασιστικές επιθέσεις θα ενταθούν.

Καλούμε τον χιώτικο λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την προστασία όχι μόνο των προσφύγων αλλά και της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και των δημοκρατικών κατακτήσεών μας».

Πηγή: Astraparis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:39