search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:47
MENU CLOSE

Καταγγελίες Παπαγγελόπουλου για σκευωρίες και κασέτες

07.06.2016 12:26
Καταγγελίες Παπαγγελόπουλου για σκευωρίες και κασέτες - Media

 

Για «σκευωρία» σε βάρος του και μάλιστα «κακότεχνη» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση Τσατάνη-Βγενόπουλου κατά την διάρκεια της ακρόασης του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μάλιστα χαρακτήρισε ως «σκευωρία» και τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες μεταξύ εφοπλιστή και εκδότη εφημερίδας, κάνοντας λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια και ποινικοποιήση του λόγου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε αρχικά πως «με όσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες και τις απαντήσεις που έδωσα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για σκευωρία που στήθηκε εις βάρος μου και μάλιστα κακότεχνη», αναφερόμενος στην υπόθεση Τσατάνη-Βγενόπουλου. Και συνέχισε λέγοντας ότι «τελείωσε αυτή η σκευωρία και ήρθε άλλη σκευωρία με κασέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι θέμα της δικαιοσύνης να ερευνήσει πως διέρρευσαν αυτές οι κασέτες που ήταν τρία χρόνια στα χέρια της δικαιοσύνης και δεν είχαν αξιοποιηθεί. Φαίνεται ότι ένας εκδότης διαθέτει λεφτά και λέει να πάμε να κάνουμε ένα παιχνίδι. Είναι επικίνδυνα αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να δούμε που πάει αυτή η ποινικοποίηση του ελεύθερου λόγου και τι επιπτώσεις έχει η ελεύθερη μετάφραση του».

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «αν πάρω τηλέφωνο και πω στείλε μου πέντε κιλά λάδι ή πέντε κιλά ψάρια θα ερμηνευτεί διαφορετικά. Γίνεται προσπάθεια τα βιβλία να αναδειχθούν σε εκατομμύρια. Θα πρέπει να προασπίσουμε το πολιτικό σύστημα να μην γίνεται μετάφραση κατά το δοκούν. Δεν πρέπει να γίνεται ελεύθερη μετάφραση και τα βιβλία να γίνονται εκατομμύρια. Εγώ μπορεί να πω στείλε μου πέντε κιλά ψάρια και να μεταφραστεί σε εκατομμύρια. Αυτό γίνεται τον τελευταίο καιρό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατέληξε λέγοντας πως «πέρα από το πόσο επικίνδυνο είναι να μεταφράζουμε μια συνομιλία κατά το δοκούν ξέχασα να πω ότι όπως μαθαίνω, υπάρχουν και άλλες κασέτες με άλλους. Ξέρετε τι θα συμβεί αν γίνει αυτό;», διερωτήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:46