search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38
MENU CLOSE

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το Ελληνικό

07.06.2016 16:21
11-07-2020 - Media

 

Υπογράφηκε το απόγευμα της Τρίτης το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Δημοσίου και της κοινοπραξίας Global Investment Group στην οποία εκτός από τη Lamda Development συμμετέχουν η εταιρεία Al Maabar, η οποία έχει την έδρα της στο Άμπου Ντάμπι και η κινεζική εταιρεία Fosun για το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Με το μνημόνιο αυτό «κλείνει» το πιο σοβαρό από τα προαπαιτούμενα που ανέκυψαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group και είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έγκρισης της δόσης των 7,5 δις.

Η συγκεκριμένη επένδυση προβλέπει την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, θεματικών πάρκων, μουσείων τέχνης και πολιτισμού, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού, ερευνητικού κόμβου καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Το έργο θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο βραχυπρόθεσμα (κατασκευαστική δραστηριότητα, 10.000 θέσεις εργασίας κατά την πρώτη 5ετία κατασκευής του έργου και δημιουργία επιπλέον 2.000 περίπου νέων θέσεων εργασίας κατά έτος για την υπόλοιπη περίοδο κατασκευής) όσο και μακροπρόθεσμα (σε βάθος 20ετίας) ~ 70.000 θέσεις (μελέτη ΙΟΒΕ).

Εντός της ημέρας αναμένεται να κλείσει και το θέμα της μεταβίβασης του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ μετά την διαβούλευση που προηγήθηκε με τον μεγαλύτερο μέτοχο του Οργανισμού, την Deutsche Telekom.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38