search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:18
MENU CLOSE

EWG: Παράταση χρόνου στην Ελλάδα για τα τελευταία προαπαιτούμενα

08.06.2016 04:35
EWG: Παράταση χρόνου στην Ελλάδα για τα τελευταία προαπαιτούμενα - Media

Το Euro Working Group έστειλε την έγκριση της εκταμίευσης της ελληνικής δόσης στα κοινοβούλια, ακόμα και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα, σε πλήρη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές πως θα εκπληρωθούν σύντομα. 

 

Το Euro Working Group έστειλε την έγκριση της εκταμίευσης της ελληνικής δόσης στα κοινοβούλια, ακόμα και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα, σε πλήρη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές πως θα εκπληρωθούν σύντομα. 

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις, που μίλησε στο real.gr, ακόμα και αν χαθεί το EWG του Ελσίνκι την Πέμπτη, η Ελλάδα έχει χρόνο να εκπληρώσει τις τελευταίες διοικητικές λεπτομέρειες μέχρι και τη στιγμή που θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, για να εγκρίνει την εκταμίευση των 7,5 δισ. Ευρώ.

Η διαδικασία στη γερμανική Βουλή είναι η πρώτη από τις πέντε κοινοβουλευτικές διαδικασίες που απαιτούνται πριν ο ESM εκταμιεύσει τα χρήματα προς την Ελλάδα. Ακόμη τέσσερα κοινοβούλια κρατών μελών, αυτά της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Σλοβακίας και της Ισπανίας πρέπει επίσης να συνεδριάσουν, ενώ άλλες κυβερνήσεις ακολουθούν και αυτές τις δικές τους διαδικασίες. 

Η απόφαση να δοθεί χρόνος ως και τη στιγμή της γερμανικής συνεδρίασης, πάρθηκε αφού διαπιστώθηκε συναντίληψη και κατανόηση για το διοικητικό χρόνο που απαιτείται για το κλείσιμο των τελευταίων μικρολεπτομερειών που έχουν σχέση με τα ελληνικά προαπαιτούμενα, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Εuro Working Group το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. Χθες το EWG συνεδρίασε και πάλι τηλεφωνικά και καταγράφηκε η σχετική πρόοδος. Για πρόοδο άλλωστε έκανε λόγο και η Άννικα Μπράιτχαρτ, ενημερώνοντας και επισήμως τον Τύπο στις Βρυξέλλες. 

Αν μη τι άλλο, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει το Brussels Economic Forum. 

Tο συνέδριο θα ανοίξει με τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή της DGECFIN Μάρκο Μπούτι και θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις των Πιέρ Μοσκοβισί, Γιέρκι Κατάινεν, Βένρερ Χόγιερ (ΕΤΕπ), Χάρη Γεωργιάδη (Υπ.Οικ. Κύπρου), Κλάους Ρέγκλιγκ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Μάαρτεν Φερβέη (SSRS – task force), Ρομπέρτο Γκαουλτίερι (πρόεδρος ECON – EK) και του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:16