search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:44
MENU CLOSE

Έγραψε ιστορία η Χίλαρι: Η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ (Photos)

08.06.2016 05:06
Χίλαρι Κλίντον: Τρομοκράτες επιτέθηκαν σε θεμέλιο της Δημοκρατίας μας - Media

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον υπερίσχυσε του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές της ανατολικής πολιτείας Νιού Τζέρσεϋ χθες, σύμφωνα με προβολή του τηλεοπτικού καναλιού Fox news, ενισχύοντας το προβάδισμά της μια μέρα μετά από την συμπλήρωση του αριθμού των εκλεκτόρων που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να λάβει το χρίσμα του κόμματος για την υποψηφιότητα στην αμερικανική προεδρία.

 

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον υπερίσχυσε του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές της ανατολικής πολιτείας Νιού Τζέρσεϋ χθες, σύμφωνα με προβολή του τηλεοπτικού καναλιού Fox news, ενισχύοντας το προβάδισμά της μια μέρα μετά από την συμπλήρωση του αριθμού των εκλεκτόρων που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να λάβει το χρίσμα του κόμματος για την υποψηφιότητα στην αμερικανική προεδρία.

Η Κλίντον, πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και πρώην βουλευτής και υπουργός εξωτερικών, θα είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την αμερικανική προεδρία μεγάλου πολιτικού κόμματος των ΗΠΑ.

Το Νιού Τζέρσεϋ ήταν μεταξύ έξι πολιτειών που συμμετείχαν στις προκριματικές διαδικασίες χθες, συμπεριλαμβανόμενης και της Καλιφόρνιας, όπου η Κλίντον ακόμα κινδυνεύει να χάσει τη μάχη με τον Σάντερς καθώς ξεκινά μια καμπάνια ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, τον μοναδικό υποψήφιο που έχει συγκεντρώσει τους απαραίτητους εκλέκτορες για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά μέσα, η Κλίντον είχε ήδη συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων ώστε να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο, πριν τις εσωκομματικές εκλογές χθες. Ο διευθυντής της εκλογικής της ομάδας Ρόμπι Μουκ είπε όμως ότι ζητά από τους ψηφοφόρους και τους εθελοντές να “επιμείνουν” για τις αναμετρήσεις του Νιού Τζέρσεϋ, της Μοντάνα, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Ντακότα, του Νιού Μέξικο και της Καλιφόρνιας, λέγοντας ότι “υπάρχουν πολλά άτομα που θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα πάνε να ψηφίσουν σήμερα. Δεν θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι υπάρχει κάποια ψήφος που δεν μετράει”.

Ακόμα και αν ο Σάντερς κερδίσει την αναμέτρηση στην Καλιφόρνια, που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να κλείσει την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Κλίντον σε αριθμό εκλεκτόρων, αλλά μια νίκη στην πολιτεία αυτή θα τον ενθαρρύνει να παραμείνει στον αγώνα μέχρι το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο.

Κλίντον: Ορόσημο η εκλογή μιας γυναίκας να είναι προεδρική υποψήφιος

Η Χίλαρι Κλίντον τονίζει ότι η εκλογή μιας γυναίκας να είναι προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο, ενώ δηλώνει επίσης, ότι θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της πρεκλογικής εκστρατείας.

Παράλληλα η ίδια, επισημαίνει ότι η συζήτηση που άνοιξε ο Σάντερς για την ανισότητα των εισοδημάτων, ήταν καλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ομπάμα: Συγχαρητήρια σε Κλίντον για την εκλογή – Συνάντηση με Σάντερς 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε χθες στην πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

“Η ιστορική προεκλογική εκστρατεία της αποτέλεσε έμπνευση για εκατομμύρια Αμερικανούς και είναι προέκταση του αγώνα που κάνει μια ζωή, για τις οικογένειες και τα παιδιά της μεσαίας τάξης,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε επίσης, με τον συνυποψήφιο της Χίλαρι Κλίντον, Μπέρνι Σάντερς, Γερουσιαστή από το Βερμόντ, ενώ θα συναντηθούν αύριο στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του Σάντερς.

“Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Γερουσιαστή Σάντερς για τη δραστηριοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω της δέσμευσής του, σε θέματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και η επιρροή ειδικού ενδιαφέροντος που άσκησε ο Σάντερς στην αμερικανική πολιτική ζωή,” τόνισε ο Έρνεστ.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τις κινήσεις του πρόεδρου Ομπάμα στη δραστηριοποίησή του προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15