search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22
MENU CLOSE

Πιο μεγάλα … διαλείμματα για τους μαθητές Γυμνασίου αποφάσισε ο Φίλης

08.06.2016 07:51
Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητά μας το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου  - Media

Ο χρόνος του διαλείμματος είναι πάρα πολύ μικρός και πρέπει να μεγαλώσει «για να έχουμε μια ανθρώπινη λειτουργία του σχολείου» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

 

Ο χρόνος του διαλείμματος είναι πάρα πολύ μικρός και πρέπει να μεγαλώσει «για να έχουμε μια ανθρώπινη λειτουργία του σχολείου» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν το υπουργείο Παιδείας ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά προωθώντας τη μείωση των διδακτικών ωρών και την αύξηση του χρόνου διαλείμματος στα Γυμνάσια της χώρας.

Από τη νέα χρονιά, λιγότερες θα είναι και οι ώρες διδασκαλίας (από 35 θα γίνουν 32) κάθε εβδομάδα, αλλά και λιγότερες εξετάσεις (στα δευτερεύοντα μαθήματα θα καταργηθούν).

Οι σχετικές λεπτομέρειες δεν έχουν καθοριστεί, αλλά, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός, από τη νέα χρονιά «κόβεται» μία ώρα την εβδομάδα από τα Αρχαία Ελληνικά (πιθανότατα στη Β’ και τη Γ’ τάξη). Στην Α’ τάξη η ώρα των Αρχαίων δίνεται στη Νεοελληνική Γλώσσα (που αυξάνεται κατά μία ώρα).

Το project Βιωματική Δράση «κόβεται» ως ξεχωριστό μάθημα. Επίσης μαθήματα ήσσονος σημασίας -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου- όπως η Οικιακή Οικονομία, εναλλάσσονται και έτσι μειώνεται η τρίτη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Επίσης, πιλοτικά, σε έναν αριθμό σχολικών μονάδων από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17 η βαθμολογία του μαθητή θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση.

Το διδακτικό έτος θα τελειώνει αργότερα, δηλαδή στις 31 Μαΐου. Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των ημερών των εξετάσεων. Ταυτόχρονα, το σχολικό έτος θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου. Τέλος, θα γίνει μια προσπάθεια για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:21