search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Κρατούμενοι μίλησαν με τον γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέσω skype

08.06.2016 15:11
Κρατούμενοι μίλησαν με τον γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέσω skype - Media

Η πρώτη επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης (skype) από τις φυλακές πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Η πρώτη επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης (skype) από τις φυλακές πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, οι κρατούμενοι της φυλακής Λάρισας, συνομίλησαν για 40 λεπτά, μέσω skype, με το γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη.

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), στο πλαίσιο project που υλοποιούν με θέμα, “δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας”, έθεσαν ανοιχτά ερωτήσεις για την εκπαίδευση στις φυλακές, αλλά και για το ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα, έθεσαν προβλήματα και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται μια τέτοια επαφή με κρατούμενους και εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία και για τις δύο πλευρές».

Ο γ.γ. υποσχέθηκε τακτικές συνομιλίες τέτοιου τύπου και με σχολεία άλλων φυλακών, εξαγγέλλοντας την καθιέρωση της «ώρας του κρατουμένου», δηλαδή της εβδομαδιαίας άμεσης επικοινωνίας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για ανοικτές φυλακές, με ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42