search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:15
MENU CLOSE

«Δείτε τι έρχεται το φθινόπωρο»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1920
09-06-2016
11.06.2016 03:00
koutsoumpas-2.jpg

«Δεν αλλάζει η αντεργατική πολιτική» με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, προειδοποιεί το ΚΚΕ

 

«Δεν αλλάζει η αντεργατική πολιτική» με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, προειδοποιεί το ΚΚΕ

Το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος «είναι πρώτο θέμα στους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά το πρώτο θέμα για τον λαό είναι άλλο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι «αποπροσανατολιστική», προκειμένου «να μην βλέπει ο λαός αυτά που πληρώνει σήμερα και αυτά που έρχονται το φθινόπωρο». 
 
Σχετικά με το εκλογικό σύστημα ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι αποτελεί πάγια θέση του ΚΚΕ η καθιέρωση της «άδολης» απλής αναλογικής, που σημαίνει «η ψήφος να μεταφράζεται σε έδρες στη Βουλή, χωρίς μπόνους, χωρίς πλαφόν 3% και χωρίς κατάτμηση εκλογικών περιφερειών». Ενώ για τα όσα καταγράφονται περί απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ότι αυτό συνιστά αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ωστόσο, όπως είπε, «δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά την εργατική τάξη». Και συμπλήρωσε ότι με την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν αλλάζει η αντεργατική πολιτική, αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό του ο λαός». 
 
Για την περίπτωση δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «πρόκειται για κοροϊδία και υποκρισία, δημοψήφισμα γίνεται για συγκεκριμένο ζήτημα, έτσι η κυβέρνηση θα ρωτήσει τον λαό αν συμφωνεί με την κατάργηση του άρθρου 16 στο Σύνταγμα και, αν ο λαός πει “ναι”, τότε θα πει ότι “έχω τη λαϊκή έγκριση για να υλοποιήσω την πολιτική της Ε.Ε. και των ιδιωτικών συμφερόντων, αν ο λαός πει “όχι”, τότε υπάρχει πείρα πώς το “όχι” γίνεται “ναι”, καθώς η κυβέρνηση θα πει ότι διαπραγματεύθηκε σκληρά, θα επικαλεστεί μετά μείζονες λόγους και θα πει “ναι”, κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. 
 
«Αέρας κοπανιστός»
 
Για νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα κάνει λόγο το ΚΚΕ αναφορικά με το πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει τις εργασιακές σχέσεις, χαρακτηρίζοντας… αέρα κοπανιστό τόσο τις «όψιμες ευαισθησίες» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ όσο και τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα. 
 
Όπως αναφέρει ο Περισσός, «οι περαιτέρω αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αποτελούν απαίτηση του κεφαλαίου, κατεύθυνση της Ε.Ε., που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες, όπως στη Γαλλία, και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο». 
 
Και προσθέτει το ΚΚΕ στο σχόλιό του πως «συνεπώς οι όψιμες ευαισθησίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που διαμόρφωσαν την εργασιακή ζούγκλα, και οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνει το έγκλημα, δεν είναι παρά “αέρας κοπανιστός”. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι προαπαιτούμενο της ανάκαμψης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και απόδειξη ότι όσα λέει περί “δίκαιης ανάπτυξης” είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ώστε να γίνουν συνένοχοι στη σφαγή και των τελευταίων εναπομεινάντων δικαιωμάτων του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:14