search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:01
MENU CLOSE

Φίλης για το κίνημα «παραιτηθείτε»: Είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής

08.06.2016 15:58
Ν. Φίλης: Κουρελιάζουν το Σύνταγμα - Στο ΤΕΕ οι απόφοιτοι τριετών κολεγίων - Media

Ο υπουργός Παδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, αναφέρθηκε σε «τζιχαντιστές Μητροπολίτες που χαλάνε την εικόνα της εκκλησίας»…

 

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, σύμφωνα με τις οποίες το κίνημα «παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ”κινήματα κατσαρόλας”. Το κίνημα ”παραιτηθείτε” είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», τόνισε ο κ. Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 9,89.

«Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας, παράλληλα, επεσήμανε πως «το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων αλλά στη βάση προφητικών, υποτίθεται εξαγγελιών είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη Δημοκρατία».

 

Απάντηση στον Αμβρόσιο: Υπάρχουν τζιχαντιστές Μητροπολίτες που χαλάνε την εικόνα της εκκλησίας

Ο Νίκος Φίλης, αναφέρθηκε σε «τζιχαντιστές Μητροπολίτες που χαλάνε την εικόνα της εκκλησίας», κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha 9,89.

Ειδικότερα, ο Ν. Φίλης δήλωσε ότι «υπάρχουν ορισμένοι τζιχαντιστές Μητροπολίτες. Τους καταλαβαίνει ο κόσμος. Οι θεοσεβούμενοι πολίτες ξέρουν και κρίνουν ποια είναι η θεοσέβεια και ποια η χαμηλής ποιότητας πολιτική παρέμβαση εκ μέρους τζιχαντιστών-Μητροπολιτών, που χαλάνε την εικόνα της Εκκλησίας».

 

Επιπλέον, έκανε λόγο για έναν Μητροπολίτη «ανεκδιήγητο … που βγαίνει και διασύρει την Εκκλησία και εξαπολύει μύδρους εναντίον κάθε ανθρώπου που διατυπώνει μια διαφορετική άποψη», απαντώντας στην επίθεση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «αδίστακτο, υπερόπτη, κομπλεξικό και… καταραμένο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:00