search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:48
MENU CLOSE

Ποιος κρύβεται πίσω από την δολοφονία του «Γιαχαμπίμπι» στα Εξάρχεια

09.06.2016 05:27
Ποιος κρύβεται πίσω από την δολοφονία του «Γιαχαμπίμπι» στα Εξάρχεια  - Media

Δύο σενάρια εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για το κίνητρο των εκτελεστών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ άνδρα με το ψευδώνυμο «Γιαχαμπίμπι» στα Εξάρχεια 

 

Δύο σενάρια εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για το κίνητρο των εκτελεστών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ άνδρα με το ψευδώνυμο «Γιαχαμπίμπι» στα Εξάρχεια .

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα από επαγγελματίες εκτελεστές που έγινε χθες το πρωί -παρουσία περαστικών- στην οδό Θεμιστοκλέους, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων. Το θύμα, γνωστό στην περιοχή ως «Γιαχαμπίμπι», ήταν μία γνώριμη φιγούρα της πλατείας, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κυκλοφορούσε καθημερινά κρατώντας ένα μπρελόκ και φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε μέλη της μαφίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Ο αραβικής καταγωγής «Γιαχαμπίμπι» είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών, στο οποίο ηγούνται γνωστοί στην Ασφάλεια άνδρες αλβανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο κάποιος από τους «αρχηγούς» ήθελε να τον βγάλει από τη μέση λόγω προστριβών στη συνεργασία μαζί του. Το θύμα είχε πάνω του χθες δύο κινητά τηλέφωνα ρυθμισμένα στην αραβική γλώσσα, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να αναζητηθούν τυχόν αξιοποιήσιμες επικοινωνίες. Αξιόπιστες πηγές τονίζουν ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια δεν ελέγχεται από την Αστυνομία, που προτιμά να μην αγγίζει το «καυτό» θέμα της διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλέμποροι που δρουν ανεμπόδιστα. Τα πρόσωπα αυτά έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στην περιοχή και έτσι μπορούν να γίνουν αμείλικτα αν κάποιο μέλος του κυκλώματος «παραστρατήσει». Αλλωστε δεν είναι λίγες οι καταγγελίες κατοίκων για παρουσία ανδρών με άγρια σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, οι οποίοι γεμίζουν τις πιάτσες θανάτου με ουσίες.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι ο «Γιαχαμπίμπι» να έπεσε θύμα χτυπήματος εκδίκησης από ομάδες αντιεξουσιαστών που αντιδρούν στην παρουσία της μαφίας ναρκωτικών στην πλατεία. Ο άνδρας αραβικής καταγωγής φέρεται να είχε μπει στο παρελθόν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για διακίνηση ναρκωτικών και επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον αναρχικών όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους που δημοσίευσε το «Π» τον Φεβρουάριο του 2016. 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:47