search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:08
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 09-06-2016

09.06.2016 05:37
Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων - Media

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 09-06-2016.

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 09-06-2016.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κραυγές πολεμικές για την Αγια-Σοφιά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «για άλλη μια φορά η Τουρκία «εξάγει» την κρίση, που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της η καταδίκη της για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στους γείτονές της, δηλαδή στην Ελλάδα!. Η θρασύτατη Άγκυρα απαντάει με απειλές στις ελληνικές αντιδράσεις για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα ρύθμιση με «αλά καρτ» πρόστιμα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης για τα ακίνητα που έχουν χτιστεί πριν από τον Ιούλιο του 2011. Με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια ο υπολογισμός των προστίμων. Ειδική μέριμνα για αυθαίρετους οικισμούς».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κρυφός κόφτης και σε συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εάν οι συνολικές αποδοχές είναι ίσες ή μικρότερες των 1.300 ευρώ η επικουρική θα «βαφτίζεται» προσωπική διαφορά, που θα είναι ευάλωτη σε μελλοντικές περικοπές. Με ύποπτη διορθωτική απόφαση αργά χθες το βράδυ αντικατέστησαν τον όρο «επανυπολογισμός» με τη λέξη «αναπροσαρμογή» φέρνοντας από κοντά τις μειώσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Φαιδρότητες με τις συντάξεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με την δημοσίευση χθες της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως για την «αναπροσαρμογή των συντάξεων» εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία η διαδικασία περαιτέρω περικοπής των απολαβών των συνταξιούχων, κάτι που, φυσικά, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διαχρονικές διακηρύξεις της Αριστεράς και δη του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΑΥΓΗ: «Χαμηλότερα όρια για μικρομεσαίους»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πέφτει στα 100.000 ευρώ (από 150.000 ευρώ) το ελάχιστο κεφάλαιο για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο. Στα 75.000 ευρώ (από 100.000 ευρώ) το όριο ένταξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και αγροτικές εταιρικές συμπράξεις».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κερδισμένοι και χαμένοι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυξημένα κονδύλια για τους κοινωνικά ευαίσθητους τομείς της Παιδείας και Υγείας και μειωμένες δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός του 2017. Με την απειλή του «κόφτη», τα δημόσια οικονομικά παραμένουν, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, σε άμεση συνάρτηση με τη λιτότητα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Έμφραγμα» στη Δικαιοσύνη με πολλαπλές επιπτώσεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « «έμφραγμα» στο δικαστικό σύστημα με πολύπλευρες επιπτώσεις προκαλεί η πολύμηνη και σε πανελλαδική κλίμακα αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια. Οι αδίκαστες, λόγω της αποχής, υποθέσεις ανέρχονται πλέον σε 320.000 σε όλη τη χώρα και σε όλα τα δικαστήρια, αριθμός τρομακτικά μεγάλος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μηχανισμός για νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με δύο νέες υπουργικές αποφάσεις, το υπουργείο Εργασίας επιβάλλει πρόσθετες μειώσεις στις ήδη κουτσουρεμένες επικουρικές συντάξεις του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και στα εφάπαξ των Ταμείων Πρόνοιας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο Πρόεδρος καίει το δημοψήφισμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε εν τη γενέσει τους τα σενάρια και κάθε σκέψη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση προτού κλιμακωθούν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η κυβερνητική ελαφρότητα».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: « «Γάμος» με προίκα τον εκλογικό νόμο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με την απλή αναλογική ως βάση συζήτησης –προς το παρόν όχι κάτι περισσότερο- αρχίζει οσονούπω η συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο. Ο πρώτος (ομολογημένος) στόχος της κυβέρνησης είναι αυτός να εφαρμοστεί από τις αμέσως επόμενες εκλογές».

KONTRA NEWS: «Ύμνοι των Αμερικανών για τον Αλέξη δεν φτάνουν όμως μόνο τα λόγια»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ιδιαίτερη σημασία για το φτωχοποιημένο ελληνικό λαό και τη χώρα που βρίσκεται σε δεινή θέση έχουν τα καλά λόγια και οι ύμνοι του Λευκού Οίκου για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζουν αποφασιστικά και τολμηρό ηγέτη και με ικανότητες να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

VOICE: «Αλέξη θα γίνει της Γαλλίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι « «Ματ» των τραπεζών για τα Κόκκινα Δάνεια και τους συνεργάσιμους δανειολήπτες. Η ΕΚΤ ζήτησε από τις διοικήσεις των τραπεζών να προχωρήσουν άμεσα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των Κόκκινων Δανείων και σε αποφασιστικές κινήσεις για τον δραστικό περιορισμό τους από τους ισολογισμούς».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οι τέσσερις «κόφτες» »

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κόβονται άμεσα όλες οι κύριες συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ. Το πλαφόν των 1.300 ευρώ για κύριες και επικουρικές θίγει 210.000 συνταξιούχους. Μειώνονται έως 45% τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου. Περικοπές 15,6%-18% στα εφάπαξ που δεν έχουν δοθεί».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Online αδειοδοτήσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού αδειοδότησης των επιχειρήσεων εξήγγειλε χθες η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της «Ν», με τίτλο «Φυγή προς τα εμπρός-Βέλτιστες στρατηγικές στα χρόνια της κρίσης» ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:08