search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:17
MENU CLOSE

Η Γαλλία θέλει να κόψει άμεσα τον ομφάλιο λώρο με την Αγγλία σε περίπτωση Brexit

09.06.2016 08:16
Η Γαλλία θέλει να κόψει άμεσα τον ομφάλιο λώρο με την Αγγλία σε περίπτωση Brexit - Media

Η Γαλλία είναι έτοιμη να αφήσει την Βρετανία να φύγει άμεσα από την ΕΕ σε περίπτωση που το δημοψήφισμα αποφασίσει το Brexit για να εμποδίσει τις άμεσες συνέπειες και κυρίως να αποτρέψει την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε άλλες χώρες της ΕΕ, αναφέρουν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που επικαλείται το politico.

 

Η Γαλλία είναι έτοιμη να αφήσει την Βρετανία να φύγει άμεσα από την ΕΕ σε περίπτωση που το δημοψήφισμα αποφασίσει το Brexit για να εμποδίσει τις άμεσες συνέπειες και κυρίως να αποτρέψει την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε άλλες χώρες της ΕΕ, αναφέρουν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που επικαλείται το politico.

Η σκληρή στάση της Γαλλίας προμηνύει μεγάλες δυσκολίες για το Λονδίνο σε περίπτωση που οι Βρετανοί αποφασίσουν την έξοδο από την ΕΕ. Η Γαλλία ως μέλος της «καρδιάς» της ΕΕ επιχειρεί να ασκήσει την επιρροή της και σε άλλα μέλη της Ένωσης για να αποτραπεί μία ήπια αντιμετώπιση της Βρετανίας, όπως φαίνεται να επιθυμεί η Γερμανία.

Η Γαλλία πιέζει για να πείσει τις υπόλοιπες χώρες που θα παραμείνουν στην ΕΕ να αρχίσουν να ξηλώνουν όλες τις συμφωνίες με την Βρετανία γρήγορα, έτσι το διαζύγιο να σφραγιστεί με την απόσυρση των επιδοτήσεων, την επανεξέταση των εμπορικών σχέσεων ανά τομέα, την άρνηση συμμετοχής της Βρετανίας στα Ευρωπαϊκά όργανα και την καθιέρωση νέων μεταναστευτικών κανόνων, είναι κάποια από τα σημεία για τα οποία πιέζουν οι Γάλλοι, σύμφωνα με τις πηγές του περιοδικού.

«Εάν λές ότι είσαι εκτός ΕΕ αλλά μπορείς να διατηρείς όλα τα πλεονεκτήματα, την συμμετοχή στην κοινή αγορά αλλά χωρίς την αλληλεγγύη προς τα υπόλοιπα μέλη, είναι ένα φριχτό μήνυμα για την υπόλοιπη Ευρώπη» λέει υψηλόβαθμος αξιωματούχος και προσθέτει ότι ένα Brexit χωρίς πόνο είναι αδύνατο εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη ενωμένη.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει τον έντονο ευρωσκεπτικισμό από το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέn και σαν ισχυρό μέλος της Ένωσης, λένε οι πηγές του περιοδικού, θέλει να ενδυναμώσει την ΕΕ και να αποδυναμώσει τα εθνικιστικά και αντιευρωπαϊκά κόμματα.

Υψηλόβαθμη διπλωμάτης ξεκαθάρισε ότι το Brexit πρέπει γρήγορα να σημάνει την κατάργηση όλων των συνθηκών και δεν πρέπει αυτό να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή ατζέντα για μεγάλο διάστημα.

Στα 10 δισ. υπολογίζεται το κόστος του Brexit για την Ολλανδία

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας εκτιμά ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) θα έχει σοβαρότατες επιτπώσεις στην οικονομία της χώρας, εξαιτίας του επιπέδου των εμπορικών σχέσεων.

Η ίδια εκτίμηση αναφέρει ότι το οικονομικό κόστος για την Ολλανδία μπορεί να φτάσει σε ποσοστό 1,2% επί του ΑΕΠ ή 10 δισ ευρώ, μέχρι το 2030.

Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις θα υπάρξουν στους τομείς των χημικών, των ηλεκτρονικών, των οχημάτων, της επεξεργασίας τροφίμων, αλλά και των μετάλλων.

Από την άλλη μεριά, το κόστος ενδεχόμενο Brexit για την Ολλανδία, μπορεί να μειωθεί κατά 20% υπό μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16