search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:37
MENU CLOSE

Τιμητικό Βραβείο για τον σπουδαίο Κρητικό Γιώργη Γιατρομανωλάκη

09.06.2016 10:59
Τιμητικό Βραβείο για τον σπουδαίο Κρητικό Γιώργη Γιατρομανωλάκη - Media

Τιμητικό Βραβείο θα απονείμει ο Αναγνώστης στον πανεπιστημιακό, κριτικό, φιλόλογο και συγγραφέα Γιώργη Γιατρομανωλάκη για τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα. 

 

Τιμητικό Βραβείο θα απονείμει το περιοδικό, “Αναγνώστης”, στον πανεπιστημιακό, κριτικό, φιλόλογο και συγγραφέα Γιώργη Γιατρομανωλάκη για τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα. Η απονομή θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη 2016.

Ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στον Ζαρό Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Ph.D.) Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης είναι μια πολυσύνθετη προσωπικότητα. Κλασικός φιλόλογος, με ποικίλα ενδιαφέροντα, εκτείνει τις δραστηριότητες του σε πολλά πεδία με μεγάλη επιτυχία. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για τον Όμηρο, τη λυρική ποίηση, την τραγωδία, τον Αριστοτέλη, το αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα, την αρχαία ελληνική λογοτεχνική κριτική και ασχολείται με τη μετάφραση κλασικών κειμένων. Τα ενδιαφέροντά του στρέφονται, επίσης, στη μελέτη της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας και έχει γράψει βιβλία και άρθρα για τον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Σικελιανό, τον Ελύτη, τον Σινόπουλο, τον Εμπειρίκο, τον Ρίτσο, τον Εγγονόπουλο κ.ά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:36