search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Ισόβια για τον 64χρονο που μαζί με τον συνεργό του βασάνισαν μέχρι θανάτου την 78χρονη θεία του για να τη ληστέψουν

09.06.2016 17:09
Καταστηματάρχης πυροβολεί και σκοτώνει τους τρεις ληστές που έκλεβαν το μαγαζί του (Video)  - Media

Ο συνεργός του έχει διαφύγει στην Αλβανία, ενώ ο 64χρονος που θεωρήθηκε από το δικαστήριο ως ιθύνων νους, δηλώνει πως δεν είχε συμμετοχή στην άγρια δολοφονία.

 

 

Ο συνεργός του έχει διαφύγει στην Αλβανία, ενώ ο 64χρονος που θεωρήθηκε από το δικαστήριο ως ιθύνων νους, δηλώνει πως δεν είχε συμμετοχή στην άγρια δολοφονία.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 64χρονος, που κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως «ιθύνων νους» της ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος της 78χρονης θείας του, την οποία οι δράστες βασάνισαν μέχρι θανάτου προκειμένου να τους αποκαλύψει το σημείο που έκρυβε τα χρήματά της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014 στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, όπου ζούσε η άτυχη ηλικιωμένη. Το φρικτό έγκλημα εξιχνιάστηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν συνελήφθη ο 64χρονος ανιψιός της, ενώ ως εκ των φυσικών δραστών ταυτοποιήθηκε ένας 25χρονος Αλβανός, που όμως δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα να εντοπιστεί και εκτιμάται ότι διέφυγε στην πατρίδα του.

Ο 64χρονος φαίνεται πως γνώριζε ότι η άτυχη ηλικιωμένη είχε «σηκώσει» το προηγούμενο διάστημα από την τράπεζα 120.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι τα φύλαγε στο σπίτι της. Με δέλεαρ λοιπόν τα χρήματα, ο κατηγορούμενος βρήκε στο πρόσωπο του 25χρονου φίλου του και τουλάχιστον δύο ακόμη άγνωστων συνεργών του, εκείνους που θα λήστευαν την ηλικιωμένη, αφού πρώτα τους ενημέρωσε για το γερό «κομπόδεμα» που διατηρούσε το υποψήφιο θύμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, «τρύπωσαν» στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, την οποία υποχρέωσαν με τη χρήση βίας να τους υποδείξει το σημείο με τα χρήματα. Οι αδίστακτοι ληστές έδεσαν το λαιμό της 78χρονης με ύφασμα με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της και την ίδια ώρα αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι άρπαξαν 60.000 ευρώ, όπως επίσης κοσμήματα, και εξαφανίστηκαν.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, το επόμενο διάστημα ο 64χρονος εμφανιζόταν να κυκλοφορεί με πολυτελές αυτοκίνητο και να διαμένει σε ξενοδοχεία. Η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε τελικά το σχέδιό του και αφού συνελήφθη παραπέμφθηκε σε δίκη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ηθική αυτουργία σε ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ τον αθώωσε για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία. Ο ίδιος αρνήθηκε τις πράξεις του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:55