search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:23
MENU CLOSE

Προσοχή! Εκατομμύρια κωδικοί Twitter πωλούνται μέσω ίντερνετ

10.06.2016 09:58
Κάτι τρέχει με το Twitter - Ποια υπηρεσία διέκοψε «προσωρινά» - Media

Εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης και κωδικοί πρόσβασης στο Twitter  που έκλεψαν κυβερνοπειρατές πωλούνται μέσω ιντερνετ.

Εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης και κωδικοί πρόσβασης στο Twitter  που έκλεψαν κυβερνοπειρατές πωλούνται μέσω ιντερνετ. Ωστόσο, το Twitter διαβεβαιώνει ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποσπάστηκαν έπειτα από μια επίθεση στα δικά του ηλεκτρονικά συστήματα.

“Είμαστε βέβαιοι ότι τα ονόματα αυτά χρηστών και τα στοιχεία αυτά ταυτοποίησης δεν τα απέκτησαν με μια παραβίαση των δεδομένων του Twitter –δεν υπήρξε εισβολή στα συστήματά μας”, δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το AFP.

Ο όμιλος προσπαθεί ωστόσο “να βοηθήσει για τη διατήρηση της προστασίας των λογαριασμών, συγκρίνοντας τα δικά μας δεδομένα με ό,τι δημοσιοποιήθηκε έπειτα από άλλες πειρατείες κωδικών πρόσβασης”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο LeakedSource.com, μια βάση δεδομένων που περιέχει περισσότερα από 32 εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης, κωδικούς πρόσβασης ή άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιούνται στο Twitter πωλούνται σήμερα στο “μαύρο δίκτυο”, ένα κρυφό τμήμα του Ίντερνετ το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για παράνομες δραστηριότητες.

Ο LeakedSource εκτιμά ότι πρέπει οι ίδιοι οι χρήστες να έπεσαν θύμα κυβερνοπειρατείας, μάλλον με τη βοήθεια ενός ιού που κλέβει δεδομένα μέσω διαδικτυακών πλοηγών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21