search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:15
MENU CLOSE

Περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα ο Συρανό ντε Μπερζεράκ (Photos)

10.06.2016 11:23
Περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα ο Συρανό ντε Μπερζεράκ (Photos) - Media

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει και πάλι τον Συρανό, τον εκκεντρικό ήρωα με την μεγάλη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, στην ηρωϊκή κωμωδία «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν ενώ στο ρόλο της Ρωξάνης θα δούμε τη Δήμητρα Ματσούκα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει και πάλι τον Συρανό, τον εκκεντρικό ήρωα με την μεγάλη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, στην ηρωϊκή κωμωδία «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν ενώ στο ρόλο της Ρωξάνης θα δούμε τη Δήμητρα Ματσούκα. Ο Συρανό είναι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος, δεινός ξιφομάχος και παράφορα ερωτευμένος με την εξαδέλφη του Ρωξάνη, στην οποία  μόνο θα ομολογήσει τον έρωτα του, λίγο προτού ξεψυχήσει.

 

Η φιλοδοξία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου μετά το τέλος και αυτής της σαιζόν παραστάσεων στο Συρανό, είναι όπως λέει και ο ίδιος με νόημα: «Όταν βλέπουμε μεγάλη μύτη, να μην λέμε, σαν του Πινόκιο, αλλά σαν του Συρανό».

Επι σκηνής, θα δούμε να εκτυλίσσονται σκηνές με ξιφασκίες, χορό, μουσική και ένα κείμενο με ισχυρό λόγο. 

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Κακλέας, τονίζει ότι, «ο Συρανό, είναι ένα έργο γενναιόδωρο, που με την συγγραφική του δεξιοτεχνία αναζωογονεί την επιθυμία για ζωή, για περιπέτεια και για έρωτα, «κάτι που πάντα θα έχουμε ανάγκη για να υπάρξουμε αληθινά».

«Η εμπειρία του ανεβάσματος του «Συρανό» είναι συναρπαστική» επισημαίνει ο σκηνοθέτης. «Ο ήρωας του έργου, ο Συρανό, είναι ένας ποιητής αλλά και σπουδαίος ηθοποιός. Μοναδικός στην τέχνη της ποίησης και της υπόκρισης γοητεύει με την ποιητική του μαεστρία που αναβλύζει αβίαστα από μέσα του, γεμάτος πάθος για ζωή και έρωτα» καταλήγει ο Βασίλης Κακλέας.

Από το Θέατρο Βράχων, στις 21 και 22 Ιουνίου θα ξεκινήσει η περιοδεία του έργου, το οποίο θα δώσει παραστάσεις σε όλη τηνΕλλάδα και θα καταλήξει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Λαύριο. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης.

Βιολί επι σκηνής, στις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, παίζει η Βασιλική Μαζαράκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:14