search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:17
MENU CLOSE

Ταυτοποιήθηκε η σορός του νεκρού της Αττικής Οδού – Επιβεβαιώθηκε πως είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος

10.06.2016 13:24
Ταυτοποιήθηκε η σορός του νεκρού της Αττικής Οδού - Επιβεβαιώθηκε πως είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος - Media

 

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του Παναγιώτη Μαυρίκου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο θάνατος του εκδότη της «Ακρόπολης» επήλθε από τη φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Παράλληλα, έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA, τα οποία επιβεβαίωσαν πως ο νεκρός ήταν ο γνωστός εκδότης. Περίπου μετά από 15 μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο η αιτία της πυρκαγιάς στο όχημα, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, να οφείλεται σε δολιοφθορά ή σε εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», από την Ελληνική Αστυνομία το όχημα κινήθηκε σε ευθεία γραμμή στην αριστερή λωρίδα, χτύπησε στο τοιχίο της Αττικής οδού και δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι έκανε ζιγκ-ζαγκ.  Η εικόνες που εξετάζει η αστυνομία από το video του οχήματος, δεν μπορούν ακόμη να δώσουν απαντήσεις για το εάν το αυτοκίνητο σύρθηκε πάνω στο τοιχίο, αλλά είναι δεδομένο ότι το αυτοκίνητο ανεφλέγη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, αλλά το ενδεχόμενο απομακρύνεται. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι πρώτες εικόνες από το όχημα, το video αλλά και η εξέταση της μηχανής οδηγούν στο ενδεχόμενο να υπήρξε διαρροή καυσίμου που να οδήγησε σε βραχυκύκλωμα και ο σπινθήρας να ήταν η αιτία της πυρκαγιάς στο όχημα που στοίχισε τη ζωή του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Κούγιας: Πιθανή η κατάθεση μήνυσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση

«Όλα είναι πιθανά. Από την εγκληματική ενέργεια μέχρι και το ατύχημα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, στην πρωινή εκπομπή του Ant1, σχολιάζοντας την τραγωδία που έλαβε χώρα στην Αττική Οδό, όταν στο ύψος του Ηρακλείου το αυτοκίνητο της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κάηκε και ο οδηγός του απανθρακώθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι το αυτοκίνητο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και επιμελημένο και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα.

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας, είπε ότι η οικογένεια Μαυρίκου του έχει δώσει την εντολή να ερευνήσει κάθε εκδοχή για το τραγικό δυστύχημα.

Πιθανότατα να πρέπει να κάνουμε μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να προσεγγίσουμε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι έρευνες στο όχημα συνεχίζονται και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η νεκροψία – νεκροτομή που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Τεστ DNA

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Ήδη η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια κοσμήματα που φορούσε ο αποθανών, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το Porsche Cayenne, ανεφλέγη στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, μεταξύ των εξόδων Ηρακλείου και Εθνικής Οδού.

Όπως λένε οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο κινούνταν στο αριστερό ρεύμα και όπως φαίνεται στις κάμερες, κάποια στιγμή άρχισε να επιβραδύνει και «έξυσε» το διαχωριστικό διάζωμα. Δευτερόλεπτα μετά τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο εκδότης πιθανόν δεν κατάφερα να βγει γιατί το όχημα είχε κολλήσει στο διάζωμα και δεν άνοιγε η πόρτα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να απανθρακωθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:15