16/01/2019 05:04:15

Ιερείς προπαγανδίζουν στην Πάτρα: Επικίνδυνη και προβληματική η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος

Ιερείς προπαγανδίζουν στην Πάτρα: Επικίνδυνη και προβληματική η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος - Media

 

Σε φυλλάδια που διένειμαν σήμερα στον Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Πατρών, αναγράφεται πως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι «επικίνδυνη και προβληματική».

Θεωρούν πως επιχειρείται προσπάθεια θεσμικής νομιμοποιήσεως του Οικουμενισμού, καθώς και εκκλησιαστικοποιήσεως των αιρέσεων.

Γίνεται κατά μέτωπο επίθεση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ειδικότερα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ζητούν από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, να απόσχει από τη Μεγάλη Σύνοδο.

Προειδοποιούν δε πως αν επιβληθεί τεχνητή πλειοψηφία στη Μεγάλη Σύνοδο, «θα την καταδείξει ληστρική και δεν θα γίνει αποδεκτή στη συνείδηση του ορθοδόξου πληρώματος».

Να σημειωθεί, πως αυτές οι θέσεις δεν απηχούν τις απόψεις της Μητρόπολης Πατρών, ούτε του Μητροπολίτη Χρυσόστομου. Παρά ταύτα, έχει εξακριβωθεί ότι, στην τοπική Εκκλησία, μια μικρή ομάδα κληρικών, με αφορμή τη Μεγάλη Σύνοδο, έχει ξεκινήσει «αντάρτικο» σπέρνοντας το διχασμό. Στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα φονταμενταλιστών, που καλλιεργεί τον σκοταδισμό στους κόλπους της Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση , αυτοί, οι λίγοι ακραίοι, πρέπει να αγνοηθούν και να απομονωθούν ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα διχαστικά τους σχέδια.

Πηγή: patrastimes.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.