search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:59
MENU CLOSE

Δαμανάκη:«Υπάρχει μεθόδευση απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ»

25.05.2011 16:18
Δαμανάκη:«Υπάρχει μεθόδευση απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ» - Media

Για σενάρια απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και για μεθόδευση των σεναρίων αυτών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Για σενάρια απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και για μεθόδευση των σεναρίων αυτών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η μεθόδευσή του.Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής από την πλευρά του,  απέκρουσε τα σενάρια για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη τονίζοντας ότι «το μέλλον της είναι στο ευρώ και τα σχετικά σενάρια που ακούγονται θα παραμείνουν σενάρια».

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ακόμη ότι θα ήταν «μεγάλο χτύπημα για τη χώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γι’ αυτό και υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση που παίρνει αποφάσεις και δίνει τον αγώνα να μην επικρατήσουν, ώστε να μην υποβαθμιστεί η ζωή των Ελλήνων πολιτών. Στόχος είναι να διασφαλίσουμε το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη».

Επιπλέον χαρακτήρισε «ρευστό πεδίο» το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον και υπογράμμισε ότι το μόνο ασφαλές πεδίο για τη χώρα είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται και πρόσθεσε ότι δεν είναι κινδυνολογία η επίκληση ότι μπορεί να μην έχει διασφαλιστεί η 5η δόση.

Τέλος επέμεινε ότι υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις επισημαίνοντας ότι είναι στην παρούσα φάση περισσότερο έντονη η απαίτηση για εθνική συνεννόηση. Πρόσθεσε ότι από τις χθεσινές συζητήσεις φαίνεται να υπάρχουν οι συνθήκες ανεξάρτητα από το τι δήλωσε ο κάθε πολιτικός αρχηγός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:58