search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:28
MENU CLOSE

Η ΑΕΠΙ μετακόμισε, εν κρυπτώ, στην Κύπρο

11.06.2016 08:35
Οριστικό τέλος για την ΑΕΠΙ - Ανακαλείται η άδειά της - Media

Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών, μουσικών, στιχουργών και ερμηνευτών μετέφερε ξαφνικά και χωρίς να το ανακοινώσει την έδρα της στην Κύπρο. 

 

Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών, μουσικών, στιχουργών και ερμηνευτών μετέφερε ξαφνικά και χωρίς να το ανακοινώσει την έδρα της στην Κύπρο.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας» που αποδεικνύει ότι την στιγμή που εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν διάλογο με αρμόδιους και βουλευτές για αλλαγές και παρατηρήσεις στη νομοθετική πρωτοβουλία για τα Πνευματικά Δικαιώματα, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσιζαν να κλείσουν την εταιρεία στην Ελλάδα και να τη μετακομίσουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 21/03/2016, αποφασίστηκε ομόφωνα να συσταθεί η εταιρεία στην Κύπρο ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και να λειτουργεί με βάση τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου και αναλυτική συζήτηση στο Δ.Σ. για την προτεινόμενη της παύση.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, στόχος της μετακόμισης  «η αποφυγή της νομοθετικής ρύθμισης που θα αποκαθιστούσε τη διαφάνεια και τον έλεγχο στον χειρισμό των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15