search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Ηλεία: Χαλάζι διέλυσε τις αγροτικές καλλιέργειες (Photos)

11.06.2016 11:15
Απίστευτες εικόνες: Άσπρισε παραλία από το χαλάζι (Video) - Media

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής περιοχές του δήμου Ήλιδας, στην περιφερειακή ενότητα της Πηνείας, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση.

 

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής περιοχές του δήμου Ήλιδας, στην περιφερειακή ενότητα της Πηνείας, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Μέσα σε λίγη ώρα οι αγρότες έχασαν τα πάντα, καθώς οι καλλιέργειές τους παραδόθηκαν στο φυσικό φαινόμενο χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι. Καλλιέργειες καρπουζιού, φασόλια, κηπευτικά, σταφίδες, αμπέλια, βούλιαξαν μέσα στα νερά και τις λάσπες, αφού προηγουμένως χτυπήθηκαν αλύπητα.

Επί μισή ώρα

Το χαλάζι έπεσε τοπικά, ήταν όμως υπέρ- αρκετό για να σκορπίσει την καταστροφή. Ήταν λίγο πριν τις 4 χθες το απόγευμα όταν άρχισε η χαλαζόπτωση, που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, και η πορεία που ακολούθησε ήταν από την περιοχή του φράγματος Πηνειού και κινήθηκε όπως ένα τόξο, έπληξε της περιοχές της Δάφνης και της Δαφνιώτισσας, ένα τμήμα του Χαβαρίου και εν συνεχεία κινήθηκε προς Κρυονέρι και Περιστέρι.

Η χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα και τα πάντα διαλύθηκαν στο πέρασμά της. Το μέγεθος ήταν μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις το έστρωσε κανονικά και η εικόνα θύμιζε χιονόπτωση. Οι καλλιέργειες, ειδικά το πρώιμο καρπούζι, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή. Τα φυτά ‘χτυπήθηκαν’ με μανία και στη συνέχεια βούλιαξαν στις λάσπες. Ότι δεν φάνηκε κατεστραμμένο χθες, θα έχει καταστραφεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Πηγή: patrisnews.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03