search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:03
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι τσόντα κανενός

11.06.2016 13:31
Για πολιτική «ράβε - ξήλωνε» του Μητσοτάκη μιλά η Γεννηματά  - Media

Ανοιχτή την πόρτα στον Γιώργο Παπανδρέου αφήνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία ξεκαθαρίζει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είνα τσόντα κανενός. 

 

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησε, μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζει: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις) δεν είναι τσόντα κανενός και αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου μια καχεκτική κεντροαριστερά που θα είναι δορυφόρος ή του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας».

Προσθέτει δε πως «θέλουμε και εργαζόμαστε η Δημοκρατική Παράταξη να αναδειχθεί σε εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική λύση. Αυτή η παράταξη αποτελεί εγγύηση για να ξεφύγουμε από τον αριστερό κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το μεταρρυθμιστικό λαϊκισμό της ΝΔ».

Για τον Θεοδωράκη

Για την πορεία των συζητήσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τις διαφωνίες με το Ποτάμι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Με το Σταύρο δεν έχουμε προσωπικές διαφορές, ανεξάρτητα αν κάποιους εξυπηρετεί να προσωποποιούν τα προβλήματα.

Η Κεντροαριστερά θα προχωρήσει γιατί την υπόθεση αυτή την έχουν αγκαλιάσει και θα την πάρουν επάνω τους οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης. Το τονίζω αυτό γιατί κάποιοι προσπαθούν και σε αυτή την υπόθεση να προωθήσουν λύσεις κορυφής ερήμην των πολιτών».

Αφήνει αιχμές εναντίον όσων νομίζουν ότι «οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να καθοριστούν από μια χούφτα “σοφών”, “αρίστων” – ποιοι είναι αυτοί άραγε;- που θα αποφασίσουν για μας, τα κόμματα μας, τον κόσμο μας, σε συνεργασία με κάποια ΜΜΕ που θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να διαμορφώνουν τις εξελίξεις».

Ως βασικό στόχο αυτής της προσπάθειας η κ. Γεννηματά προσδιορίζει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που είναι αυτή τη στιγμή διάσπαρτες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και οι οποίες έχουν φυσικά και διαφορές. Να προχωρήσουν στην ανασύνταξη και αναγέννηση της παράταξης και αυτό, όπως λέει επείγει.

Ανοιχτή πρόσκληση στον Γιώργο Παπανδρέου

Επίσης αφήνει ανοικτή την πόρτα στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «το προσκλητήριο ισχύει και αυτό το ξέρει ο Γιώργος. Στο χέρι τους είναι να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. Όλοι όμως κρινόμαστε από τις τελικές μας αποφάσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:02