search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα αντικουνουπικό σπρέι

12.06.2016 07:42
Αυτά είναι τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα αντικουνουπικό σπρέι - Media

Τα εντομοαπωθητικά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό «όπλο» ενάντια στα κουνούπια και τις σκνίπες.

 

Τα εντομοαπωθητικά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό «όπλο» ενάντια στα κουνούπια και τις σκνίπες.

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτών, Consumer Reports, παρουσιάζει ποια είναι τα τρία συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα εντομοαπωθητικό σπρέι ώστε να σας εξασφαλίσει προστασία από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μακριά για επτά ώρες

Για να μπει ένα προϊόν στη λίστα του Consumer Reports πρέπει να κρατά μακριά τα κουνούπια και άλλα έντομα για τουλάχιστον επτά ώρες.

Οι σχετικές δοκιμές έγιναν σε μια ομάδα γενναίων εθελοντών, οι οποίοι ψέκασαν καθένα από τα υποψήφια προϊόντα επάνω στα χέρια τους και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν σε ειδικούς θαλάμους με κουνούπια και τσιμπούρια. Για να διαπιστωθεί πόσο αποτελεσματικό είναι κάθε προϊόν, μετρήθηκε πόση ώρα πέρασε μέχρι τα έντομα να καθίσουν επάνω στο δέρμα και να τσιμπήσουν τους εθελοντές.

Τα προϊόντα που φάνηκε να παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία ήταν αυτά που περιείχαν DEET, πικαριδίνη (picaridin) και ευκάλυπτο (lemon eucalyptus).

Δεν αρκεί να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν τα συστατικά αυτά, αλλά πρέπει να τα βρείτε και στις σωστές συγκεντρώσεις. Η ιδανική αναλογία συστατικών ήταν: 15-30% DEET, 20% πικαριδίνη και 30% ευκάλυπτος.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:11