search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Euro: Πίτσα, μπύρα και σουβλάκια. Πώς να τα φας χωρίς να τα πάρεις (σε θερμίδες)

12.06.2016 16:54
Euro: Πίτσα, μπύρα και σουβλάκια. Πώς να τα φας χωρίς να τα πάρεις (σε θερμίδες) - Media

Υπάρχουν εναλλακτικές για snacking που θα σε χορτάσουν, θα σε κάνουν να ροκανίσεις και να ξεσπάσεις την αγωνία σου, θα σου δώσουν τη γεύση που χρειάζεσαι και, το κυριότερο, δεν θα σε φορτώσουν με περιττές θερμίδες.

 

Υπάρχουν εναλλακτικές για snacking που θα σε χορτάσουν, θα σε κάνουν να ροκανίσεις και να ξεσπάσεις την αγωνία σου, θα σου δώσουν τη γεύση που χρειάζεσαι και, το κυριότερο, δεν θα σε φορτώσουν με περιττές θερμίδες. Αν είσαι προετοιμασμένος για τις μεγάλες βραδιές που θα σου χαρίσουν συγκίνηση και γνωρίζεις τι μπορείς να φας και που μπορείς να υποκύψεις θα καταφέρεις να μη χαλάσεις τη δίαιτά σου και να απολαύσεις τη μπαλίτσα.

Πίτσα + Μπύρα

Για να είμαστε και ρεαλιστές χωρίς πίτσα το Euro, ή κάθε αθλητική διοργάνωση που παρακολουθείς από τον lazy boy καναπέ σου, είναι σαν κρεβάτι χωρίς μαξιλάρι ή σα γυναίκα χωρίς στήθος (που έλεγε και ο μακαρίτης ο Μπένι Χιλ). Αλλά δεν χρειάζεται να φας την jumbo special, υπάρχουν κι άλλες επιλογές: παρήγγειλε πίτσα μαργαρίτα ή πίτσα με λαχανικά και με Italian ζύμη που είναι πιο λεπτή και τραγανή και φρόντισε να μην την συνοδέψεις με αναψυκτικά τύπου κόλα, έχουν πολλή ζάχαρη. Πιες ένα κρύο ποτήρι μπύρα με μέχρι 5% αλκοόλ και ενδιάμεσα πίνε αρκετό νερό (για να φτουρήσει και η μπύρα). Απόφυγε τις μαύρες και τις κόκκινες που έχουν περισσότερες θερμίδες.

Θερμίδες: 150 θερμίδες το κομμάτι πίτσας + 120 θερμίδες το ποτήρι ξανθιάς μπύρας

Ποπ κορν + 1 ποτήρι παγωμένο κρασί

Θα προτιμούσες πατατάκια, γαριδάκια και άλλα; Ένα μπολ ποπ κορν μπορεί να σου δώσει την τραγανή γεύση που χρειάζεσαι και αναζητάς όταν έχεις αγωνία και τα επίπεδα του στρες χτυπάνε κόκκινο ενώ δεν θα σε φορτώσει με περιττές θερμίδες. Κάθε άλλο! Θα πάρεις φουλ φυτικές ίνες. Εννοείται ότι θα το κάνεις σπιτικό με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Θερμίδες: 1 μεγάλο μπολ σπιτικά ποπ κορν χωρίς βούτυρο περίπου 100 θερμίδες + 120 θερμίδες ένα ποτήρι κρασί.

Καλαμάκια + σαλάτα

Οι περισσότεροι θα παραγγείλουν πιτόγυρα και φτερούγες κοτόπουλου αλλά αν αρκεστείς σε 2 – 3 καλαμάκια κοτόπουλου με μπόλικη σαλάτα (όση εσύ θέλεις αρκεί να μην έχει μαγιονέζα και τυριά) θα είσαι jet! Σκέψου μόνο ότι μία πίτα αλάδωτη έχει 200 θερμίδες. Σίγουρα δεν θα αρκεστείς στη μία.

Θερμίδες: 100 θερμίδες ανά καλαμάκι, μέχρι 40 θερμίδες η σαλάτα.

Πατατάκια φούρνου + στικς λαχανικών

Πατατάκια σε όλες τις γεύσεις, κλασικές, με ρίγανη, με ντομάτα, με πίτσα: συνθετικές απολαύσεις και φουλ θερμίδες χωρίς λόγο. Σκέψου πως ένα – μόνον ένα – σακουλάκι πατατάκια των 100 γραμμαρίων (κι όχι τα γίγας) σου φορτώνουν 530 θερμίδες στο άψε σβήσε! Μπορεί να είναι το απόλυτο comfort food αλλά αν σου αρέσει η κουζίνα ή εάν μένεις με κοπέλα ή με τη μαμά σου πες της τη συνταγή: κόψε πατάτες σε στικ, ρίξε τις σε ένα ταψί, ράντισέ τες με ελαιόλαδο και ρίγανη και ψήσε τις στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τραγανές, σπιτικές, φρέσκιες πατάτες που θα τις συνοδέψεις με στικς λαχανικών (καρότα και αγγουράκια). Έτσι, για τις λιγούρες και για την αλλαγή.

Θερμίδες: 300 θερμίδες τα 150 γραμμ. Πατατάκια + 20 – 30 θερμίδες τα στικς λαχανικών περίπου

Τέλος, εκείνο που πρέπει να προσέχεις είναι το multitasking game που δεν βοηθά στην απορρόφηση και την συγκέντρωση που σε απομακρύνουν από το απρόσεκτο τσίμπημα αλλά σε οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στην κατανάλωση όλων των σνακ που είναι ξαπλωμένα στο τραπεζάκι του σαλονιού. Δηλαδή βλέπεις τον αγώνα, χαζεύεις στο κινητό, τσιμπάς κατιτίς, μιλάς με τους υπόλοιπους, tweetάρεις, βλέπεις τον αγώνα, τσιμπάς και πάλι, ρίχνεις μια ματιά στο facebook να δεις τι ποστάρουν οι άλλοι…

Πηγή: Wefit

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23