search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Ξαρχάκος: Ο Τσίπρας είναι η Κίρκη της Βουλής

13.06.2016 10:17
Ξαρχάκος: Ο Τσίπρας είναι η Κίρκη της Βουλής  - Media

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος με αφορμή ττη συναυλία της επόμενης Πέμπτης στο Καλλιμάρμαρο, που γίνεται κάτω από την ομπρέλα της κίνησης «Όλοι μαζί μπορούμε» εκφράζει πολιτική θέση και «επιτίθεται» κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον ως «Κίρκη» που έχει μεταλλάξει το Κοινοβούλιο..

 

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος με αφορμή ττη συναυλία της επόμενης Πέμπτης στο Καλλιμάρμαρο, που γίνεται κάτω από την ομπρέλα της κίνησης «Όλοι μαζί μπορούμε» εκφράζει πολιτική θέση και «επιτίθεται» κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον ως «Κίρκη» που έχει μεταλλάξει το Κοινοβούλιο..

Σε ότι αφορά στη συναυλία της Πέμπτης ο Σταύρος Ξαρχάκος τονίζει σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ότι αφορά «στους συνανθρώπους μας που η λαίλαπα των τελευταίων χρόνων τούς έχει εξωθήσει στην επαιτεία, δεν μιλάμε πια για φτώχεια. Το διακύβευμα είναι τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν. Από τη μια μεριά αισθάνομαι να μου γίνεται μια μεγάλη τιμή με τη συμμετοχή μου στην εκδήλωση, από την άλλη με κυριεύει απέραντη θλίψη όταν αναλογίζομαι τους πολέμους που πέρασε η χώρα αυτή, τους ανθρώπους που έχασε, για να φτάσουμε στο σημείο να δίνει όποιος μπορεί ένα σακουλάκι τρόφιμα για τους ανήμπορους».

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης επισημαίνει πως πλέον «έχει χαθεί η ισορροπία του εσωτερικού με τον εξωτερικό χρόνο, του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Αρχές, αξίες, φαντασία, όραμα, όλα αυτά που ανήκουν στον εσωτερικό μας χρόνο και χώρο είναι σαν να μην υπάρχουν. Υπερισχύουν οι αριθμοί, δηλαδή μας έχουν πάρει από κάτω ο εξωτερικός μας χρόνος και χώρος. Μιλάμε για τον άνθρωπο αριθμό και όχι για τον άνθρωπο ύπαρξη, πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Οπως δύο διαφορετικά πράγματα είναι η παγκοσμιότητα και η παγκοσμιοποίηση. Ο πρώτος είναι ιστορικός όρος, ο δεύτερος είναι κατασκευασμένος. Εχουμε χάσει κυριολεκτικά τον μπούσουλα».

Στο τέλος της συνέντευξης του ο κ. Ξαρχάκος επισημαίνει
ότι «δεν υπάρχει πολιτική, όπως δεν υπάρχει και πολιτικός λόγος. Υπάρχει μια διαχείριση ενός μαθηματικού ή μάλλον λογιστικού προβλήματος. Αλλά αυτό δεν είναι πολιτική» και προσθέτει «δεν αντέχω άλλο να λογαριάζεται η διαχείριση του λογιστικού προβλήματος ως ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. Μιλάμε μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, για το ένα, για το άλλο, τι γίνεται εδώ, παιδιά, τι κάνουμε; Με έναν Πρωθυπουργό που δεν είναι Πρωθυπουργός, είναι η Κίρκη κι έχει κάνει ένα Κοινοβούλιο μεταλλαγμένο κι έχει μεταμορφώσει έναν κόσμο όπως ακριβώς μεταμόρφωνε η Κίρκη τους ανθρώπους. Μπράβο, συγχαρητήρια» καταλήγει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44