search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:03
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βούτση: Δεν τηρούνται επαρκώς οι κανονισμοί της Βουλής

14.06.2016 10:21
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βούτση: Δεν τηρούνται επαρκώς οι κανονισμοί της Βουλής - Media

 

Θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του αναφέρεται στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων – λίγο πριν την ψήφισή τους – με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις. Επιπλέον, επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα κοινοβουλευτικών ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

«Κατηγορώ» της ΝΔ

Με αφορμή την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Νίκο Βούτση παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος. Τα «γαλάζια» στελέχη κατηγόρησαν την κυβέρνηση για για αντισυνταγματικές πρακτικές και προσπάθεια χειραγώγησης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Γιιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε πως καταρρέουν τα κόμματα που κυβερνούν, κάνοντας λόγο για επαναλαμβανόμενα γεγονότα που διαμορφώνουν ένα νοσηρό κλίμα. «Συνιστούν κραυγαλέα προσβολή του Συντάγματος. Ζούμε μέρες καλπάζουσας αυταρχικότητας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως «μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, έντρομη απέναντι στη συρρίκνωσή της στην κοινωνία προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και στη συνταγματική τάξη».   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:02