search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:03
MENU CLOSE

Φίλης: Δεν είναι αμαρτία εάν μια μέρα δεν γίνει πρωινή προσευχή στο σχολείο (video)

14.06.2016 13:04
Φίλης: Δεν είναι αμαρτία εάν μια μέρα δεν γίνει πρωινή προσευχή στο σχολείο (video)  - Media

Ο υπουργός Παιδείας που επισκέφτηκε δημοτικό σχολείο στην Κορινθία είπε επίσης πως οι παρελάσεις ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτε.

 

 

Ο υπουργός Παιδείας που επισκέφτηκε δημοτικό σχολείο στην Κορινθία είπε επίσης πως οι παρελάσεις ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτε.

Στο δημοτικό σχολείο της Ξυλοκέριζας στην Κορινθία επισκέφτηκε το πρωί ο κ. Φίλης και μίλησε τόσο για τις προσευχές όσο και για τις μαθητικές παρελάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας είπε για τις προσευχές: «Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα, και κυρίως δείχνουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι γνωστοί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ξεκινάει το σχολείο με τις ανακοινώσεις με μια αναφορά σε μια επέτειο της ημέρας και πολλά πράγματα. Αλλά επαναλαμβάνω δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία και εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό»

Ενώ για τις παρελάσεις τόνισε: «Δεν ξέρω τι προσφέρει από εκεί και πέρα ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης». Βέβαια διευκρίνισε πως εναπόκειται στο κάθε σχολείο το τι θα πράξει και πως την απόφαση αυτή το υπουργείο θα τη σεβαστεί.

Ο Δήμαρχος Κορίνθου από την πλευρά του απαντώντας στον υπουργό, είπε πως υπάρχει περίπτωση να προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις στο θέμα της προσευχής, και μπορεί να προκληθεί διχασμός στην κοινωνία.

Πηγή: korinthostv.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:03