17/07/2019 06:56:03
30.11.2009

"Όχι" στην κατασκευή Μιναρέδων απο τους Ελβετούς

"Όχι" στην κατασκευή Μιναρέδων απο τους Ελβετούς - Media

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό τοις…πάσι πως η Ελβετία ήταν μια χώρα παράδειγμα όσον αφορά τον σεβασμό στη θρησκεία και "τα πιστεύω" του κάθε της πολίτη. Άλλωστε, δεν γινόταν και αλλιώς διότι στη συγκεκριμένη χώρα ζούνε περί τους 400.000 μουσουλμάνους, οι οποίοι συνυπάρχουν ειρηνικά με τους χριστιανούς, κατά τα φαινόμενα.

Και λέμε κατά τα φαινόμενα γιατί αυτή η συνύπαρξη υπέστη σοβαρό…πλήγμα ύστερα από το «όχι» που είπαν στην ανέγερση μιναρέδων οι Ελβετοί στο κυριακάτικο δημοψήφισμα, που έγινε με κινητοποίηση του  υπερσυντηρητικού Λαϊκού Ελβετικού Κόμματος (SPV).

Το 57,5% από αυτούς που ψήφισαν στήριξαν το «όχι», αλλά ,τόσο η ελβετική κυβέρνηση, όσο και το Κοινοβούλιο έχουν απορρίψει την πρόταση με αιτιολογικό ότι παραβιάζει το ελβετικό Σύνταγμα, τη θρησκευτική ελευθερία και την παραδοσιακή ανεκτικότητα που χαρακτηρίζει τη χώρα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν τόσο ηχηρό, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο εξωτερικό. «Είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και απεχθάνομαι τη μισαλλοδοξία» δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο απόηχος έφτασε μέχρι την Ινδονησία που είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

Όπώς φαίνεται, δεξιά στροφή δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.